Kauno „Žalgiris“ sutriuškino Vilniaus „Sakalus“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dešimtąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) čempionate. Pirmosiose šio savaitgalio rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo Vilniaus „Sakalų“ komandą 97:61 (27:16, 29:22, 25:20, 16:13).

Šiandien „Žalgirio“ gretose nerungtyniavo šiek tiek sirguliuojantis bei Eurolygos rungtynėse Italijoje koją pasitempęs Marko Popovičius.

Taškų sąskaitą tolimu metimu atidarė svečiai, bet Paulius Jankūnas atsakė 7 taškais iš eilės (7:3). Robertas Javtokas įmetė du dvitaškius, o perėmęs kamuolį Vytenis Lipkevičius įdėjo jį krepšį – 14:6. Nepaisant Manto Kalniečio metimo iš vidutinio nuotolio, „Sakalai“ sugebėjo priartėti 14:16. Tai buvo iš esmės viskas, ką svečiai nuveikė per pirmąjį kėlinį. Aikštelėje pasirodęs Milovanas Rakovičius varžovus pavaišino dėjimu, iš viso surinko 6 taškus, Dainius Šalenga pridėjo tritaškį, DeJuanas Collinsas – dvi baudas ir po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 27:16.

Kauniečiai nemažino apsukų ir toliau. Reevesas Nelsonas atliko įspūdingą dėjimą, M.Rakovičius įmetė iš vidutinio nuotolio, o Tomas Delininkaitis įskraidino du tritaškius paeiliui (37:24). Mindaugui Kuzminskui ir Tadui Klimavičiui pridėjus po dvitaškį „Žalgirio“ pranašumas pasiekė 17 taškų – 41:24. „Sakalų“ veteranui Virginijui Sirvydžiui pelnius 5 taškus, tuo pačiu atsakė P.Jankūnas, o T.Delininkaičiui įmetus trečiąjį tritaškį ir M.Kuzminskui įveikus varžovą šeimininkai įgijo 20 taškų persvarą – 51:31. Penktąjį kamuolį atsikovojęs M.Kuzminskas pasižymėjo dar kartą, atletiškai sužaidęs taškus pelnė ir R.Nelsonas (55:33), tačiau svečiai sėkmingai užbaigė dvi paskutines antrojo kėlinio atakas ir įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ buvo priekyje 56:38.

Trečiąjį kėlinį kauniečiai pradėjo įmesdami 10 taškų be atsako. Po 4 taškus pelnė M.Rakovičius ir Sonny Weemsas, paskutinis pasižymėjęs iš savo komandos, bet pradžiuginęs žiūrovus „alley-oop“ dėjimu (66:38). Po 4 minučių tylos svečiai atrišo žalgiriečių krepšį ir sumažino atsilikimą 46:68. Antrojo trečiojo kėlinio dalyje M.Kuzminskas surinko 6 taškus iš eilės (74:49), T.Delininkaitis pataikė ketvirtąjį savo tritaškį, T.Klimavičius gražiai užbaigė ataką ir galiausiai M.Kuzminskas pelnė dar du taškus – 81:58.

Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, kurį eiliniu dėjimu pradėjo M.Kuzminskas. Po V.Lipkevičiaus ir M.Kalniečio septintųjų rezultatyvių perdavimų dukart pasižymėjo T.Klimavičius (87:60). Prasiveržęs T.Delininkaitis pelnė dar 2 taškus,  o T.Klimavičius pataisė netaiklų komandos draugo metimą. Rungtynes dviem dėjimais baigė M.Kuzminskas ir, nors žalgiriečiams nepavyko pelnyti šimtojo taško, žiūrovai iš „Žalgirio“ arenos skirstėsi puikios nuotaikos – „Sakalai“ įveikti 97:61.

Sekmadienį 19 val. kauniečiai „Žalgirio“ arenoje susitiks su Prienų „Rūdupio“ ekipa.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisSakalaikrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
kiekviena pergalė yra saldi, taigi geriausia ir maloniausia yra žaisti savoje aikštėje. Linkime sėkmės ir išvengti traumų.

fe

fe portretas
Negraziai pabaigoj pasielge, kai niekaip nesugebejo 100 tasku ribos perlipt. Tokiu savo poelgiu nuvyle ne viena fana.

tadas

tadas portretas
LEGENDA PATVIRTIMO, KAD JAI TIK LKL ZAIST O NE EUROLYGOI)))
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių