Kauno rajono krepšininkės vilkės sukneles

Vasarą įkurta Kauno rajono moterų krepšinio komanda „Sirenos“ bando gaivinti prieškario moterų krepšinio tradicijas. Tuomet žaista su suknelėmis. „Sirenų“ žaidėjos taip pat nevilkės įprastų šortų ir marškinėlių.

Pamiršto seno, todėl jau naujo dizaino uniformas sukūrė ir pasiuvo „Tūta“. Tiesa, iš pradžių į prieškario moterų krepšinio varžybas vyrai nebūdavo įleidžiami, nes jos vilkėdavo „vos“ kelius dengiančias specialias suknutes.

„Į moterų krepšinį norime įnešti elegancijos, parodyti, kad siekiant gerų sportinių rezultatų nebūtina užgožti moterų grožio“, - sakė klubo direktorius Nedas Kundrotas.

Krepšininkės iš pradžių didelio entuziazmo dėl naujų uniformų nerodė, tačiau išbandžiusios įsitikino, kad jos yra net patogesnės nei senosios.

„Marškinėliai iš šortų kartais išsitraukia bežaidžiant, tai blaško, trukdo susikaupti. Kai nuotraukoje pamačiau naująsias uniformas, išsigandau, kad bus nepatogios, kad judant suknelė lips aukštyn ir ją nuolat norėsis taisyti. Bet rezultatas – teigiamas, uniforma labai patogi“, - sakė labiausiai patyrusi „Sirenų“ krepšininkė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė (30 metų, gynėja/įžaidėja).

Ji prieš ateidama į Kauno rajono komandą penkerius pastaruosius metus žaidė Prancūzijoje. Grįžo į Lietuvą, nes pasiilgo namų, čia likusių artimųjų, nusibodo gyventi nuomojamuose butuose. „O ir dukra pradėjo daugiau prancūziškai nei lietuviškai kalbėti“, - sakė žaidėja, auginanti trejų metukų dukrytę.

Prancūzų klubas, sužinojęs apie tokį lietuvės sprendimą, labai nustebo.

Artimiausios rungtynės, kuriose „Sirenas“ bus galima išvysti naujame amplua šeštadienį. Jos nuo 15 val. žais išvykoje Sabonio krepšinio centre su „Viči“ komanda. Žiūrovams dalyvavimas – nemokamas.

Pirmosiose sezono varžybose „Sirenos“ net 17 taškų skirtumu nugalėjo praėjusių metų Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzines prizininkes Kauno „LKKA-Aisčių“ komandą.

Klubas „Sirenos“ įkurtas kartu su Kauno rajono savivaldybe. Komanda treniruojasi ir rungtynes žais įspūdingoje sporto bazėje - naujajame Garliavos sporto centre, kuriame varžybas gali stebėti iki 1700 žiūrovų.


Šiame straipsnyje: sirenoskrepšininkėssuknelės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau

Pagaliau portretas
moterys prisiminė, kad jos yra moterys.

jo

jo portretas
keista nuotraukoje nematau mero...

Kestas

Kestas portretas
smagu,idomu,kad tik zaist netrukdytu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių