Kaip rinktinės žaidėjams sekasi klubiniame krepšinyje? (apžvalga)

Praėjo beveik pusmetis nuo Londono olimpinių žaidynių ketvirtfinalio, kuriame Lietuvos rinktinė pralaimėjo Rusijos krepšininkams. Nesėkmė užsimiršo, rinktinę sukrėtė permainos, o krepšininkai išsivažinėjo po klubus.

Portalas Krepsinis.net nusprendė pasižvalgyti, kaip šį sezoną sekasi žaidėjams, vasarą vilkėjusiems nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Nr. 4  Rimantas Kaukėnas

Po ilgokos pertraukos į tėvynę sugrįžęs gynėjas šį sezoną nežiba taip, kaip geriausiais savo laikais Sienos „Montepaschi“ klube, tačiau ir nėra vien statistas. Savo patirtimi ir kovotojo charakteriu uždega komandos draugus, o pats šį sezoną taškų nepelnė vos vieneriose Eurolygos rungtynėse.

Eurolygoje per beveik 20 minučių renka po 8,1 taško, atkovoja po 1,8 ir perima po 1 kamuolį bei atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

Nr. 5 Mantas Kalnietis

Vos prasidėjus sezonui priėmė vieną sunkiausių, tačiau, kaip atrodo dabar, teisingiausių sprendimų. Persikėlęs į tolimąjį Krasnodarą Mantas išsigydė kojos traumą ir ėmė demonstruoti puikius rezultatus. Nepelnytai kandžių Vladimiro Romanovo pastabų spaudoje pašieptas gynėjas įrodinėja, jog ir toliau niekam neužleis pagrindinio rinktinės įžaidėjo vaidmens.

Europos taurės turnyre per 35 minutes renka po 15 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 6,7 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 6 Jonas Mačiulis

Persikėlęs į Atėnus kovingasis puolėjas kurį laiką žaidė nestabiliai ir ne itin sėkmingai, tačiau artėjant lemiamų kovų metui krepšininko forma ėmė kilti. O tai – meistriškumo požymis. Kaip ir R.Kaukėnas, taškų šį sezoną nepelnė vos vieneriose Eurolygos rungtynėse, o iš toli atakuoja net 41,4% tikslumu.

Eurolygos turnyre per 25 minutes renka po 10,9 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio ir atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 7 Martynas Pocius

Šoklus ir itin staigus gynėjas palaipsniui virsta tvirtu „Real“ ekipos atsarginiu žaidėju. Krepšininkui „nepadėjo“  ir kojos trauma, dėl kurios pusantro mėnesio gynėjas net nebuvo registruotas rungtynėms. Jei situacija ir toliau nesikeis, M.Pociui vasarą reikėtų pradėti dairytis naujos komandos, nes sėdėjimas ant suolo gali pražudyti šio krepšininko talentą.

Eurolygos turnyre po 10 minučių renka po 3,3 taško, atkovoja po 0,9 kamuolio bei atlieka po 0,3 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 8 Renaldas Seibutis

Atvirkštinė M.Pociui situacija. Renaldas žaidžia daug, žaidžia puikiai, tačiau komanda niekaip neišbrenda iš nesėkmių liūno. Krepšininkas šį sezoną yra neabejotinas Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderis ir šį patirtis jam be abejonės padės vasarą atstovaujant rinktinei Europos čempionate. Kad Renaldas ten bus, abejonių beveik nekyla.

Eurolygos turnyre per 30 minučių rinko po 12,9 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio bei atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 9 Darius Songaila

Antrą jaunystę išgyvenantis puolėjas visu gražumu atsiskleidė Ukrainoje. Dariaus dvigubi dubliai jau tapo kone kasdienybe, tačiau „Donetsk“ ekipai laimėti tai padeda ne itin dažnai. Kaip ten bebūtų, patyręs puolėjas įrodinėja, kad parako dar turi ir nepamaišytų net aukščiausio lygio komandoms.

Europos taurės turnyre per 24 minutes rinko po 13,8 taško, atkovojo po 5,3 kamuolio ir atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 10 Simas Jasaitis

Dar vienas Krasnodaro legiono atstovas, kurio talento nesustingdė Rusijos šalčiai. Šį sezoną snaiperis ir žaidžia daug, ir tai daro itin sėkmingai. Europos taurės turnyre Simas dar neprametė nei vieno baudos metimo, iš toli atakuoja 32,4% tikslumu  bei yra vienas tvirčiausių Krasnodaro ekipos puolimo ramsčių.

Europos taurės turnyre per 33 minutes renka po 12,4 taško, atkovoja po 4,6 kamuolio bei atlieka po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 11 Linas Kleiza

Šį sezoną daugiau sėdi ant atsarginių žaidėjų suolelio, nei žaidžia. O kai žaidžia, tai daro ne itin sėkmingai. Negana to, mūsų rinktinės lyderį dar kamuoja ir traumų virtinė. Atsigavus puolėjui visų pirma teks įgyti „Raptors“ vyr. trenerio pasitikėjimą, todėl šio sezono perspektyvos yra gana miglotos. Juo labiau, kad ir laiko tam padaryti nėra daug, nes atkrintamosios varžybos yra sunkiai pasiekiamas Toronto ekipos tikslas.

NBA čempionate per 19 minučių renka po 7,4 taško, atkovoja po 2,6 kamuolio bei atlieka po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 12 Antanas Kavaliauskas

Apie šio krepšininko žaidimą būtų galima pasakyti paprastai – pagal galimybes. Antanas nėra ryškiausia žvaigždė Europos taurės turnyre, tačiau savo charakteriu ir kovingumu neretai pridaro daug problemų varžovų komandoms. Tvirtai sudėtas aukštaūgis puikiai tinka Ramūno Butauto žaidimo schemoms, todėl tiek krepšininko, tiek pačios Rygos VEF komandos rezultatai šį sezoną nėra prasti.

Europos taurės turnyre po 19 minučių renka po 8,1 taško, atkovoja po 3,8 kamuolio bei atlieka po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

 

Nr. 13 Šarūnas Jasikevičius

Patyręs veteranas grįžo į savo svajonių miestą Barseloną, tačiau didesnę sezono dalį leidžia ant atsarginių žaidėjų suolelio, nei aikštelėje. Tiesa, antrajame Eurolygos etape Šaro aikštelėje praleidžiamas laikas šoktelėjo kone trigubai, o tai įrodo, jog patyrusio gynėjo pastangų prireikia tada, kai ateina lemiamų kovų metas.

Eurolygos turnyre per 12 minučių renka po 4,2 taško, atkovoja po 0,5 kamuolio bei atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Nr. 14 Jonas Valančiūnas

Džiaugsmingą aukštaūgio debiutą NBA čempionate apkartino piršto trauma, dėl kurios krepšininkas jau kuris laikas rungtynes priverstas stebėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Tikriausiai niekas debiutiniame Jono sezone NBA lygoje nesitikėjo, kad šis krepšininkas ims versti kalnus, todėl jaunojo vidurio puolėjo žaidimą kol kas galima vertinti teigiamai.

NBA čempionate per 22 minutes renka po 7,8 taško, atkovoja po 5,3 kamuolio, atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo bei blokuoja po 1,1 varžovo metimo.

Nr. 15 Robertas Javtokas

Krepšininkui dar prieš sezoną buvo atlikta kojos operacija ir aukštaūgis aikštelėje kol kas dar nepasirodė.

Kęstutis Kemzūra - be darbo

Robertas Kuncaitis - Alytaus „Dzūkijos“ (NKL) trenerio asistentas

Valdemaras Chomičius - Dnepropetrovsko „Dnipro“ (13 vieta Ukrainos čempionate) vyr. treneris

Donaldas Kairys - be darbo

Taigi klausimas diskusijai. Ar praėjus pusmečiui po rungtynių su Rusija ir matant šią statistiką galvojate, jog Lietuvos rinktinė olimpiadoje galėjo pasiekti kažką daugiau? O gal per tą laiką jūsų nuomonė pasikeitė?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių