J.Plaza: žalgiriečiai jau žino, kad gali kovoti su bet kuriuo varžovu

„Mūsų tikslai gerokai aukštesni“, – praėjusią savaitę vos tik užsitikrinus kelialapį į Eurolygos „Top 16“ etapą pareiškė žalgirietis Darjušas Lavrinovičius. Rytoj kauniečiai namuose pasistengs dar labiau sustiprinti savo pozicijas ir užsitikrinti pirmąją vietą C grupėje.

Svarbu laimėti namuose

Tą padaryti Joano Plazos vaikinams nebus lengva. Į Kauną šįvakar atvyksta Eurolygos čempionai Pirėjo „Olympiacos“. Nors Graikijoje žalgiriečiai tiesiog nušlavė savo varžovus nuo kelio (79:61), šįsyk „Žalgirio“ arenoje laukia žymiai sunkesnis išbandymas.

Vis labiau įsibėgėjantys Giorgio Bartzoko auklėtiniai iškovojo keturias pergales iš eilės ir šią seriją ketina pratęsti Kaune. Pergalė prieš grupės lyderį Graikijos čempionams grąžintų viltį C grupės varžybas užbaigti pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Jei žalgiriečiai įveiktų savo varžovus, o Stambulo „Anadolu Efes“ svečiuose pralaimėtų Zagrebo „Cedevitai“, kauniečiai jau rytoj užsitikrintų pirmą vietą grupėje.

„Užsitikrinome vietą „Top 16“ etape ir tuo džiaugiamės. Pirmame mače visiems parodėme, kad galime įveikti Eurolygos čempionus jų pačių arenoje, todėl dabar turime tą patį padaryti savų žiūrovų akivaizdoje. Mes kovojame dėl vietos geriausiųjų aštuntuke, todėl labai svarbu sėkmingai pasirodyti namuose. Nesvarbu, kad pralaimėsime kelias rungtynes svečiuose. Pagrindinis mūsų uždavinys – apginti garbę tarp savų sienų“, – prieš rytdienos mačą kalbėjo J.Plaza.

Koziris – ilgas atsarginių suolelis

Svarbiausias „Žalgirio“ uždavinys – sutramdyti pirmu smuiku Pirėjo klube griežiantį Vassilį Spanuolį. Praėjusio sezono naudingiausias Eurolygos finalo ketverto krepšininkas pelno po 16 taškų, tritaškius meta 43 proc. taiklumu, atlieka net 6,3 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuoja tiek pat varžovų pražangų. Pastarieji du rodikliai – geriausi Eurolygoje.

„Olympiacos“ klubas, kuriam atstovauja Martynas Gecevičius, turnyre geriausiai kovoja dėl kamuolių (vid. 37,6). „Žalgiris“ yra rezultatyviausia Eurolygos komanda (vid. 86,1 taško), o pagal praleistus taškus į savo krepšį užima trečiąją vietą.

„Mūsų silpnoji pusė, jog nesugebame išlaikyti lygiai tokios pačios puikios sportinės formos, nes žaidėjai nuolat kenčia nuo įvairių traumų ir sužeidimų. Mūsų stiprybė, jog tikime savo jėgomis ir visu tuo, ką darome. Mano žaidėjai jau žino, jog galime kovoti su bet kuriuo varžovu Europoje. Krepšininkai pradeda suprasti, jog komandoje žaidžia ne vienas ir ne du žaidėjai, o visi dvylika. Gerai ginamės, tačiau tuo pačiu pelnome ir daugiausiai taškų Eurolygoje. Motyvacija skatina mus tobulėti, augame kaip komanda ir tikiuosi, kad geriausią žaidimą demonstruosime vasario ar kovo mėnesį“, – optimizmo prieš rungtynes nestokojo J.Plaza.

D. Lavrinovičius nesitreniravo nei karto

Komandos veteranas Rimantas Kaukėnas pažymėjo, kad pergalės kaina bus ypač didelė dėl to, kad kovojama dėl pirmosios vietos grupėje.

„Olympiacos“ pastaruoju metu žaidžia žymiai geriau nei sezono pradžioje, tad bus tikrai nelengva. Rungtynės svarbios tiek mums, tiek jiems. Privalome sužaisti gerai, nes dar yra daug dalykų, kuriuos reiktų taisyti. Paskutinės rungtynės parodė, kad Pirėjo ekipa atrodo labai galingai, tad tikrai bus nelengva“, – įsitikinęs gynėjas.

J.Plaza prasitarė, kad po praėjusios savaitės rungtynių su Vitorijos „Caja Laboral“, Darjušas Lavrinovičius iki ketvirtadienio vakaro dar nebuvo kartu su komanda treniravęsis nei sykio. „Jo brolis Kšištofas nesitreniravo paskutines dvi ar tris dienas, tačiau penktadienį turėtume juos pamatyti aikštelėje. Tremmellas Dardenas nerungtyniavo prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ nežaidė dėl skrandžio skausmų, tad prieš šią dvikovą rūpesčių turime tikrai nemažai. Neturime 16 ar 17 žaidėjų kaip kitos komandos, tačiau esame „Žalgiris“ – ekipa, kuri pasirengusi kovoti su geriausiomis komandomis su tais žaidėjais, kuriuos turi“, – įkvėpti auklėtinius kovai bandė strategas.

Kadangi abu broliai pastaruoju metu buvo iškritę iš rikiuotės „Žalgirio“ treneriai iš „Šiaulių“ klubo pasikvietė jauną puolėją Julių Juciką. Šis krepšininkas šią savaitę talkino Lietuvos čempionams treniruočių metu.


Šiame straipsnyje: Joanas PlazaŽalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių