Įsimintiniausios praėjusios savaitės krepšininkų citatos (top10)

Pradedame naują rubriką – „Savaitės citatų dešimtukas“. Pateiksime jums įdomiausius, linksmiausius, reikšmingiausius ir skambiausius savaitės pasisakymus.

Citatų neketiname numeruoti ir skirstyti į konkrečias vietas. Geriausias savaitės citatas galėsite išsirinkti patys.


Darius Maskoliūnas: „Lietuvos rytą“ kamuoja krizė

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai 2013 metus pradėjo su naujomis viltimis ir lūkesčiais. Tačiau nerimo po prastos pirmosios sezono pusės sostinės klubo stovykloje ne tik nesumažėjo, bet dar ir padaugėjo. D.Maskoliūno auklėtiniai šiemet namuose beviltiškai pralaimėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ (63:83), o po nesėkmės svečiuose prieš Samaros „Krasnyje Krylja“ klubą (72:89) D.Maskoliūnas prabilo ir apie krizę. Sprendžiant iš rezultatų, labai didelę.

Rimas Kurtinaitis: remtis dubleriais – ne lygis, geriau nuskęsti kaip „Titanikui“

Savaitės pradžioje žiniasklaida plūdo pranešimais apie dideles Maskvos srities „Chimki“ finansines bėdas. Žaidėjai grasino streiku – rungtynių boikotavimu, o vėliau ir išsiskirstymu. Vis dėlto „Chimki“ sulaukė pagalbos ir panašu, kad tris mėnesius vėlavę atlyginimai bus išmokėti. Tiesa, neaišku, kaip bus su algomis antroje sezono pusėje. Vis dėlto Rimo Kurtinaičio frazė apie savo komandą daugeliui priminė tai, kaip šis treneris „Žalgiriui“ sunkiu metu patarinėjo „užkalinėti Halės langus“. Pačiam treneriui „Chimki“ arenos langų užkalinėti dar ne teks, tačiau strategas turbūt įsitikino, kad kartais išsakyti žodžiai gali atsisukti ir prieš tave patį.

Šarūnas Jasikevičius: nemėgstu graikų, kurie „Olympiacos“ ekipos nekenčia labiau nei myli „Panathinaikos“

Šaras davė interviu graikų žurnalistams ir daugiausiai kalbėjo apie Graikijos krepšinį. Štai ir griežta Š.Jasikevičiaus nuomonė apie kai kuriuos neapykanta spinduliuojančius „Panathinaikos“ aistruolius.

Jonas Mačiulis: neskraidau padebesiais

Atėnų „Panathinaikos“ lietuvis įspūdingai pasirodė Berlyne, kur į varžovų krepšį vos per 22 minutes įmetė 28 taškus ir naudingiausių Eurolygos turo žaidėjų sąraše liko trečias. Tačiau J.Mačiulis gan šaltokai atsakė, kad jo nedomina asmeninis pasirodymas, o jo taškai – didelis komandos draugų nuopelnas. Žinant J.Mačiulį, tai buvo ne standartinė gražiai kalbėti išmokyto NBA krepšininko frazė.

Miltas Palacio: Izraelyje žmonės irgi stebėjosi, kad aš daugiau mąstau apie komandinį žaidimą

Amerikiečiais individualistais perpildytas Izraelis liko šokiruotas komandiniu patyrusio įžaidėjo požiūriu į krepšinį. Malonaus ir sumanaus žmogaus įspūdį Vilniaus oro uoste palikęs M.Palacio pabrėžė, kad kur kas labiau mėgsta suburti komandą, o ne rinkti taškus.

Mindaugas Balčiūnas: areštinėje man nieko netrūko, sąlygos buvo geros ir jau seniai neturėjau galimybės tiek daug skaityti – skaičiau „Grafą Montekristą"

Dešimt dienų areštinėje praleidęs Mindaugas Balčiūnas jau džiaugiasi laisve. Tiesa, neaišku ar ilgam – LKF generaliniam sekretoriui pateikti keturi kaltinimai. Pats M.Balčiūnas kol kas spinduliuoja ramybe ir neabejoja savo tiesa. Kalėjime skaitęs „Grafą Montekristą“ jis rado panašumų su savimi. Tik tiek, kad nebėgo iš kalėjimo.

Ettore Messina: „Žalgiris“ yra pretendentas patekti tiek į atkrintamąsias varžybas, tiek į finalinį ketvertą

Prieš ir po „Žalgirio“ bei Maskvos CSKA dvikovos abu treneriai vienas kitam žarstė komplimentus. E.Messina tiki kauniečių galimybėmis patekti į lemiamą Eurolygos sezono fazę, o žalgiriečių vairininkas Joanas Plaza įsitikinęs, kad CSKA tikrai žais finalo ketverte. Mums skamba maloniai, bet panašių žalgiriečiams palankių prognozių šį sezoną jau girdėjome ne kartą. Reikia tik jas patvirtinti.

Sonny Weemsas: o taip, atmosfera buvo gera. Jei turėtume tokius sirgalius Maskvoje, būtų labai šaunu

Po pergalės prieš žalgiriečius blankiai po traumos atrodęs amerikietis žavėjosi atmosfera „Žalgirio“ arenoje. Žinoma, jis pats turėjo galimybę ją toliau džiaugtis ir po praėjusio sezono. Planavęs grįžti į NBA S.Weemsas tikino, kad Europoje prioritetą jis visuomet teiks „Žalgiriui“. Į NBA jis neišvyko, o prioritetu tapo turtingasis CSKA. Galbūt dėl tokių kalbų ir kai kurių kitų detalių „Žalgirio“ arenos pranešėjas visiškai nesureikšmino S.Weemso, pristatydamas CSKA komandos sudėtį.

Mindaugas Kuzminskas: gaila, kad nebėra Manto Kalniečio ir Jono Valančiūno, kurie darydavo įsimintinus šou ir publika juos labai mėgo

Kokia bus šių metų LKL „Žvaigždžių diena“ Šiauliuose be žaidėjų, kurie pastaraisiais metais kurdavo didžiausią šou? Viena aišku, kad į Torontą ir Krasnodarą išvykusių linksmuolių vietą turės stoti kiti. Galbūt vienas jų bus ir pats namuose žaisiąs M.Kuzminskas. Pareigos – labai atsakingos, nes LKL žvaigždžių rungtynės labai dažnai laviruoja ant nuobodybės ribos.

Martynas Pocius (ne iš Madrido „Real“!): apie Mario Delašą šiame sezone pasisakiau net dukart – dukart daugiau nei jis vertas

Dažnai su Madrido „Real“ legionieriumi painiotas Krepsinis.net apžvalgininkas šį sezoną dažnai kritikuoja „Žalgirio“ aukštaūgį. Tiesa, dažniausiai savo žaidimu M.Delašas neįrodo, dėl ko M.Pocius turėtų imti galvoti kitaip nei dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių