G.Popovičiui - NBA metų trenerio titulas

Geriausiu 2011-2012 metų Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliariojo sezono treneriu pripažintas San Antonijaus „Spurs“ komandai vadovavęs Greggas Popovičius.

G. Popovičius, kuris geriausiu reguliariojo sezono treneriu buvo pripažintas ir 2002-2003-ųjų sezone, rinkimuose surinko 467 taškus ir net 352 taškais aplenkė antroje vietoje likusį bei praėjusiame sezone šiuose rinkimuose triumfavusį Čikagos „Bulls“ klubo trenerį Tomasą Thibodeau.

63-ejų metų krepšinio specialistas, kurio treniruojamas klubas laimėjo 50-t rungtynių ir patyrė 16 pralaimėjimų, geriausiojo trenerio rinkimuose net 77 kartus buvo paminėtas pirmuoju, 24-is - antruoju ir 10 kartų - trečiuoju.

Šešioliktą sezoną vyriausiuoju San Antonijaus „Spurs“ komandos treneriu dirbantis G. Popovičius jau penkioliktą kartą iš eilės išvedė auklėtinius į atkrintamąsias varžybas ir tai yra ilgiausia šiuo metu NBA dirbančių trenerių serija.

Trečias geriausių trenerių rinkimuose, kuriuose dalyvavo 119-a NBA nušviečiančių žurnalistų bei komentatorių, užėmė su Indianos „Pacers“ ekipa dirbantis Frankas Vogelis (161 tšk.).

Iš viso rinkimuose paminėta 15 krepšinio specialistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių