G.Aidietis: darželinukų čempionatas ugdo meilę krepšiniui

Jauniausių Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) auklėtinių – 5-7 metų berniukų degančios akys iškovoti pirmąsias pergales užburia ir mėgėjus, ir profesionalus.

Sekmadienį vykusios „X Planet“ darželinukų čempionato „Top 16“ etapo varžybos buvusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos puolėjui Giedriui Aidiečiui paliko neišdildomą įspūdį.

„Top 16“ etapo kovos šį sezoną sulaukė didžiausio dėmesio – pertraukų metu žiūrovus linksmino „Lietuvos ryto“ šokėjos, o jaunuosius krepšininkus kovoti kvietė stūgavęs klubo talismanas – geležinis vilkas.

„Tai labai graži iniciatyva ir nuostabus renginys tėvams bei vaikams. Buvo labai daug emocijų. Įdomu žiūrėti į kovojančius vaikus“, – tvirtino G.Aidietis.

Jo sūnus atstovavo „Spygliuko“ darželio komandai, patekusiai į „X Planet“ pirmenybių ketvirtfinalį. Savo atžalos žaidimą buvęs krepšininkas stengėsi stebėti ramiai, tačiau prisipažino ne visada sulaikęs besiveržusias emocijas.

G.Aidiečio laikais analogiškų turnyrų nebuvo. Jo pastebėjimu, šios varžybos formuoja ne tik krepšinio įgūdžius, bet ir požiūrį į sporto šaką.

„SKM darželinukų čempionatas yra sportavimas ir meilės ugdymas antrajai religijai – krepšiniui. Nors akcentuojamas komandinis žaidimas, tokiame amžiuje vaikams dar sunku dalytis kamuolį. Bet tai naudinga“, – neabejojo G.Aidietis.

Į stipriausių komandų aštuonetą pateko šių darželių komandos:

„Pušaitė“ (Treneris Laurynas Verpetinskas)

„Spygliukas“ (Renatas Kurilionokas)

„Mažylis“ (Ugnius Urbonas)

„Pipiras“, (Žydrūnas Kuodis)

„Jovarėlis“ (Vytautas Zapalskis)

„Kodėlčiukas“, (Rokas Kasparavičius)

„Gilužis“ (Renatas Kurilionokas)

„Gėlynas ir Žiedas“. (Laurynas Verpetinskas ir Artūras Leščinskas)

Visiems „X Planet“ darželinukų čempionato dalyviams įteikti diplomai. Jiems taip pat atiteko rėmėjų įsteigti prizai – šokolado ir bananų skonio „Corny“ javainiai bei skaniausias pasaulyje „Nestle Aquarel“ persikų ir braškių skonio vanduo.

Darželinukų čempionate 32 komandos varžosi dėl ypatingo pirmenybių rėmėjos „X Planet“ pramogų planetos įsteigto prizo – didžiulės šventės varžybų nugalėtojams ir prizininkams „X Planet“ pramogų parke, įsikūrusiame „Ozo“ prekybos centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių