Europos taurės varžybose paaiškėjo 16 stipriausių ekipų

Europos taurės varžybose šį vakarą sužaistos paskutinės rungtynės aštuoniose grupėse, po kurių kovą dėl pagrindinio trofėjaus tęs 16 komandų.

Į kitą etapą pateko ir vienintelė Lietuvos komanda Vilniaus "Lietuvos rytas". Kartu su vilniečiais iš E grupės toliau žengė Mariupolio "Azovmaš". Rimo Girskio treniruojamas Ukrainos klubas su lietuviais Simonu Serapinu ir Rolandu Jaručiu 87:74 įveikė Vilerbano ASVEL ir grupėje užėmė pirmą vietą.

S.Serapinas prie pergalės pridėjo 14, o R.Jarutis - 10 taškų.

A grupė

Roanos "Chorale" - Atėnų "Maroussi" 72:83; "Zadar" - Rygos ASK 83:68.

Į kitą etapą pateko "Maroussi" ir "Zadar", o Donaldo Kairio treniruojamas ASK užėmė trečią poziciją. Andrius Mažutis Rygos komandai Atėnuose pelnė 5 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.  

B grupė

Sofijos "Lukoil Akademik" - Maskvos "Dinamo" 62:86; Rygos "Barons" - Kazanės "Uniks" 81:86.

Šioje grupėje vietas kitame etape iš anksto buvo užsitikrinę Kazanės ir Maskvos klubai. "Dinamo" komandoje lietuviai ypatingu rezultatyvumu neišsiskyrė: Robertas Javtokas pelnė 8, o Darjušas Lavrinovičius - 4 taškus. Dainiui Adomaičiui ("Barons") tarptautinis sezonas baigėsi.

C grupė

Stambulo "Besiktas" - Le Havro STB 96:91; "Chimki" - Trevizo "Benetton" 80:71.

Buvusi Kęstučio Kemzūros komanda "Chimki" grupėje užėmė pirmą, o "Benetton" - antrą vietas.

D grupė

Atėnų "Panellinios" - Ankaros "Turk Telekom" 82:74; Bnei Hašarono "Hapoel" - Salonikų "Aris" 89:86.

"Aris" komandai brangiai kainavo pralaimėjimas grupės autsaideriams. Tautiečių kluptelėjimu pasinaudojo kitas Graikijos klubas "Panellinios", o pirmą vietą užėmė Ankaros krepšininkai.

F grupė

Bambergo "Brose Baskets" - Belgrado "Crvena zvezda" 53:67; Šarlerua "Spirou" - Zgoželeco "Turow" 89:69.

"Lietuvos ryto" varžove tapo pirmą vietą užėmusi Šarlerua ekipa, o penkias pergales taip pat iškovojusi "Crvena zvezda"  liko antra.

G grupė

Valensijos "Pamesa" - Bolonijos "Fortitudo" 80:74; Kvakenbriuko "Artland Dragons" - Belgrado FMP 73:62.

"Pamesa" su Matthew Nielsenu nepatyrė nė vienos nesėkmės, o antrą bilietą paskutinę dieną ištraukė Kvakenbriuko krepšininkai, kurių kitame etape laukia ir kelionė į Vilnių.

H grupė

Nymburko CEZ - Vršaco "Hemofarm" 80:82, Bilbao "Iurbentia" - Podgoricos "Budučnost" 69:66.

"Iurbentia" su Renaldu Seibučiu nepatyrė pralaimėjimų ir atvyks į Lietuvą, o antrą kelialapį šioje grupėje iškovojo "Hemofarm".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių