Europos taurės čempionai krito po „Lietuvos ryto“ kojomis

Pergalingai VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalį pradėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai, savų sirgalių akivaizdoje 82:71 (19:15, 17:20, 25:12, 21:24) pranokę Rimo Kurtinaičio vadovaujamą Maskvos srities „Chimki“ komandą.

Antrosios serijos rungtynės penktadienį vyks Chimkuose. Jei prireiks, šiame Rusijos mieste įvyks ir lemiamas ketvirtfinalio mačas.

„Lietuvos rytui“ tai tuo pačiu ir principinė pergalė - savaitgalį vykusiame Europos taurės finalo ketverte Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai liko treti, o „Chimki“ iškovojo trofėjų.

„Lietuvos rytas“ kur kas sėkmingiau pradėjo susitikimą ir pirmosiomis minutėmis pirmavo 10:4. Antroje ketvirčio pusėje skirtumas jau pasiekė ir dviženklę žymą - 16:6. Tiesa, per likusią kėlinuko dalį rusams pavyko priartėti - 19:15. Antrojo kėlinuko pradžioje „Lietuvos rytas“ ėmė gerokai strigti „Chimki“ gynyboje ir R.Kurtinaičio auklėtiniai išsiveržė į priekį - 22:23. Kova vyko taškas į tašką, o ilgąją pertrauką po efektingo J.Valančiūno dėjimo „Lietuvos rytas“ pradėjo pirmaudamas 36:35.


Po pertraukos R.Kurtinaičio kariauna susidūrė su problemomis, o „Lietuvos rytas“ tuo pasinaudojo ir atsiplėšė 8 taškais - 43:35. Minutės pertraukėlė svečiams nepadėjo - po R.Seibučio tritaškio vilniečiai pirmavo jau 50:37. Prieš lemiamą mačo dalį šeimininkai užtikrintai pirmavo 61:47. Vangiai pradėję ketvirtą kėlinį, „Chimki“ kiek įsibėgėjo, pataikė du tritaškius iš eilės ir ėmė alsuoti į nugarą - 63:58. Situaciją kiek pataisė tolimą metimą „įsūdęs“ R.Seibutis (66:58), netrukus tuo pačiu pasižymėjo ir S.Babrauskas - 69:60. Likus kiek daugiau nei 2 min. vinį į „Chimki“ karstą smeigė M.Katelynas - 74:63.

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis 25, J.Valančiūnas 15, M.Katelynas 14, A.Jomantas 9, P.Samardžiskis ir S.Babrauskas po 6, A.Rašičius 4, L.Robertsas 2, D.Redikas 1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricka

Ricka portretas
Grazu ziuret, saunuoliai. O kur Kaunieciu komentarai? Nebesidomim krepsiniu?

...

... portretas
Nebesidomim vilniečiais.

ai to 1

ai to 1 portretas
nepresiokes griovio nesakyk op o seip del sikpoperio sergantis visa gyvenima uz zalgiri jie man neidomus buki galvijai ir tiek
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių