Europos krepšinio čempionato atrankoje dalyvaus 27 šalys

Iškovoti teisę dalyvauti 2013 metų Europos čempionate Slovėnijoje galės ir egzotinės krepšinio šalys. Paaiškėjo trisdešimt dalyvių, kurios varžysis atrankos turnyre.

Į vietas Senojo žemyno pirmenybėse pretenduoja: Serbija, Vokietija, Suomija, Turkija, Gruzija, Kroatija, Bulgarija, Izraelis, Ukraina, Lenkija, Bosnija ir Hercegovina, Italija, Juodkalnija, Latvija, Belgija, Portugalija, Estija, Olandija, Austrija, Liuksemburgas, Švedija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Rumunija, Albanija, Čekija, Šveicarija, Slovakija, Vengrija ir Kipras.

Komandos bus suskirstytos į šešias grupės po penkias ekipas. Į pagrindinį turnyrą pateks dvi pirmosios kiekvienos grupės rinktinės bei keturios geriausios trečiąsias vietas užėmusios ekipos.

Priminsime, jog tiesioginius kelialapius į pirmenybes, kaip ir buvo prognozuota, gavo pirmos šešios 2011 metų Europos čempionato komandos Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija, Lietuva ir Graikija, šeimininkė Slovėnija bei Didžioji Britanija, kuri turi kelialapį į olimpines žaidynes, todėl negalės dalyvauti atrankos turnyre.

2013 metų Europos čempionatas vyks rugsėjo 4-22 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių