Europos jaunimo krepšinio lygoje triumfavo Vilniaus „KM-Magnus“

Anykščiuose vykusį 3 dienų trukmės tarptautinį „Lietuvos dujų“ taurės turnyrą laimėjo Vilniaus "KM-Magnus" ekipa.

Tai buvo trečiasis Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL – "European Youth Basketball League") jaunimo amžiaus grupės (gimę 1990 m. ir jaunesni) turas, kuriame varžėsi 7 komandos iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Kazachstano, Baltarusijos ir Lietuvos. Turnyro globėjas – Lietuvos nusipelnęs krepšinio treneris Jonas Kazlauskas.

Vilniečiai paskutinėse rungtynėse po atkaklios kovos 63:59 (16:20, 18:16, 11:12, 18:11) įveikė taip pat be pralaimėjimų turnyre žengusį Sankt-Peterburgo „Spartak“ jaunimą.

Prie Gintauto Reginos treniruojamų lietuvių pergalės daugiausia prisidėjo Darius Tarvydas (17 tšk., 7 per. kam.), Eigirdas Žukauskas (14 tšk., 3 rez. perd.) ir Ovidijus Galdikas (13 tšk., 10 atk. kam., 4 blok.).

Iškovoję visas keturias pergales vilniečiai ne tik tapo turo nugalėtojais, bet ir užsitikrino vietą gegužės pabaigoje vyksiančiame jaunimo amžiaus grupės turnyro finalo ketverte, kuriame lietuvių varžovais taps Rygos „ASK Riga“, Ventspilio „Ventspils“ ir Sankt-Peterburgo „Spartak“ bendraamžiai.

Naudingiausiu Vilniaus KM-Magnus ekipos žaidėju tapo Ovidijus Galdikas. Viso turnyro naudingiausiu krepšininku išrinktas Darius Tarvydas.


Šiame straipsnyje: krepšinisvilniaus kmEYBL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių