Europos čempionato burtai lietuvius suvedė su Makedonija (komentaras)

Slovėnijoje, beveik 100 m gylio požemyje – viename žinomiausių pasaulyje Poštojnos urve, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sužinojo varžovus, su kuriais kovos 2013 m. Europos čempionato finalo turnyre. Iš antrojo pajėgumo krepšelio lietuviai pateko į B grupę. Joje Jono Kazlausko auklėtinių ateinantį rudenį lauks Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos, Serbijos ir Makedonijos rinktinės. Dvikova su pastarąja ekipa lietuviams bus itin principinė. Makedonijos krepšininkai pernai Lietuvos rinktinei sugadino pakilia nata turėjusį pasibaigti Europos čempionatą mūsų šalyje. Lietuviai netikėtai suklupo ketvirtfinalyje ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. B grupės mačai bus žaidžiami Jesenicų mieste.

2013 metų turnyro kovos vyks kitų metų rugsėjo 4–22 d. penkiuose Slovėnijos miestuose – Nove Meste, Ptujuje, Jesenicėje, Koperyje ir Liublianoje.

Komentaras. Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko komentaras apie burtų rezultatus:

„Burtai yra burtai, varžovų nepasirinksi, tačiau kai iš šeštojo krepšelio gauni Serbiją, gali sakyti, kad teko stipri grupė. Teks žaisti su visu būriu buvusios Jugoslavijos komandų ir kaimynais latviais. Latviai mums visada stengiasi įkąsti, prisiminimai iš paskutio susitikimo su jais yra ne patys geriausi.

Makedonija mus jau skaudžiai baudė, Juodkalnija turi Nikolą Pekovičių, bosniai — Mirzą Teletovičių, aplink juos yra daug kitų pajėgių žaidėjų. Tai yra stiprios komandos, kurios gali bet ką įveikti, tačiau gali ir bet kam pralaimėti. Na o Serbijos rinktinės pristatinėti niekam nereikia, teks susitikti ir su keletu buvusių mano auklėtinių. Visos komandos bus stiprios varžovės. Ypač mums, nes Lietuvos rinktinėje vyks kartų kaita. Vis dėlto manau, kad mums reikia galvoti ne apie kitus, o apie save. Svarbiausia, kokie mes patys būsime, ką surinksime, kaip padirbėsime?

Apie kitas grupes kalbėti sunku. Nežinia, kokius žaidėjus surinks kitos komandos, ar atvyks NBA žaidėjai? Kai prasidės pirmieji kontroliniai mačai, bus galima pasakyti kažką konkrečiau."

Egzotika. „EuroBasket 2013“ šeimininkai slovėnai, priblokšti pernai mūsų šalyje surengtos akcijos „Varom už Lietuvą!“, nusprendė neatsilikti. Finalo turnyro burtai, 24 komandas surikiavę į šešias grupes, buvo surengti didžiausiame ir gražiausiame Europoje stalaktitų ir stalagmitų urve, esančiame maždaug už 50 km į pietvakarius nuo Slovėnijos sostinės Liublianos.

Legendos. Ceremonijoje, kuri vyko giliame požemyje įrengtoje koncertų salėje, mūsų šaliai atstovavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Burtus traukė „EuroBasket 2013“ Slovėnijos krepšinio legendos – Radoslavas Nesterovičius, Peteris Vilfanas, Ivo Daneu, Aljoša Žorga, taip pat svečiai – ukrainietis Aleksandras Volkovas, turkas Ibrahimas Kutluay'us, ispanas Jorge Garbajosa.

***

„Eurobasket 2013“ burtų traukimo ceremonijoje rinktinės buvo suskirstytos į šias grupes:

 

A grupė: Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija, Ukraina, Belgija, Izraelis.

B grupė: Makedonija, Lietuva, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Latvija, Serbija.

C grupė: Ispanija, Slovėnija, Kroatija, Lenkija, Gruzija, Čekija.

D grupė: Rusija, Graikija, Italija, Suomija, Turkija, Švedija.

 

***
 

„Eurobasket 2013“ preliminarūs krepšeliai pagal komandų pajėgumą (ekipos iš jų buvo suskirstytos į 4 grupes po 6 rinktines):

1. Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija

2. Lietuva, Graikija, Slovėnija, Didžioji Britanija

3. Italija, Kroatija, Vokietija, Juodkalnija

4. Suomija, Lenkija, Ukraina, Bosnija ir Hercegovina

5. Gruzija, Belgija, Latvija, Turkija

6. Čekija, Serbija, Izraelis, Švedija



NAUJAUSI KOMENTARAI

tabas

tabas portretas
Geriausia kamikadzių grupė būtų: Ispanija, Lietuva, Italija (arba Kroatija), Lenkija (arba bosniai), Turkija ir Serbija :)

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
„Eurobasket 2013“ preliminarūs krepšeliai pagal komandų pajėgumą (ekipos iš jų buvo suskirstytos į 4 grupes po 6 rinktines): 1. Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija 2. Lietuva, Graikija, Slovėnija, Didžioji Britanija 3. Italija, Kroatija, Vokietija, Juodkalnija 4. Suomija, Lenkija, Ukraina, Bosnija ir Hercegovina 5. Gruzija, Belgija, Latvija, Turkija 6. Čekija, Serbija, Izraelis, Švedija Na ir kur čia 4-ios grupės po 6-ias komandas :)

h20

h20 portretas
levam sokejui ir kiausiai maiso... zodziu... gerai zaisit tai ir jokios Makedonijos nebus kliutis...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių