D.Maskoliūnas: žiema neprasidėjo, o mūsų aukštaūgiai jau prigulė miego

Vos vieną pergalę per šešerias rungtynes Eurolygos D grupėje iškovojusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa ketvirtadienį Barselonoje bandys mesti iššūkį kol kas be nesėkmių žengiančiai Barselonos „Regal Barcelona“ komanda, rašo krepsinis.net.

Pirmojo rato dvikovoje vilniečiai namuose 49:67 nepasipriešino Xaviero Pascualio auklėtiniams. Prieš antrąją dvikovą vilniečių treneris Darius Maskoliūnas tvirtino, kad jo auklėtiniai bandys kovoti su tituluotais varžovais, o tam reikia svaresnio aukštaūgių indėlio ir šiek tiek sėkmės faktoriaus.

Kokias išvadas padarėte po pirmojo rato rungtynių su katalonais?

– Neužtenka prieš „Barcelona“ lygiai žaisti du kėlinius. Negalima jiems duoti atsikvėpti, nes kai tai leidome padaryti, rezultatas tapo neigiamas mums. Bandysime gintis taip, kaip tai darėme per pirmus du kėlinius. Tuomet neleidome jiems pelnyti taškų ir pristabdėme katalonų žaidimą. Bandysime kovoti, bandysime taikyti zoninę gynybą. Žaidžiant prieš tokias komandas mūsų situacija labai aiški: mes turime rodyti daug energijos, noro ir užsidegimo. Žinoma, reikia ir sėkmės, kurios šį sezoną niekaip nepagauname. Tikėsimės, kad ateis tokios rungtynės, kai pagausime. Viliuosi, jog geriau pataikysime. Kai kurie mūsų aukštaūgiai jau įsižaidė, o kai kurie jau prigulė miego, nors žiema dar neprasidėjo. Bandysime juos pažadinti, kad atneštų daugiau naudos mūsų komandai. Visi kovingai nusiteikę ir supranta kiekvienų rungtynių svarbą. Mums prarasti nėra ko – vykstame kautis, o rezultatas bus aiškus po rungtynių.

– Turite problemų su traumomis?

– Į Barseloną nevyksta Artūras Jomantas ir Vilmantas Dilys. Pirmasis turi problemų su nugara, o Dilys – su keliu. Yra smulkių traumų, bet čia kasdienybė sezonui įsibėgėjus.

– Kaip skirstysite naujas užduotis trenerių štabe, kuomet jį papildė D.Adomaitis?

– Kadangi daug susilaukiame kritikos iš krepšinio ekspertų, kad mažiausiai pelnome taškų Eurolygoje, Dainiui daviau specialią užduotį pažiūrėti, ką mes galime šitoje situacijoje išpešti daugiau puolime. Kiekvienose rungtynėse turime naujų derinių, bet atlikėjai atlieka derinius. Šiuo metu Adomaitis ties puolimu susikoncentravęs ir stengiasi mums padėti.

Tvirčiau jaučiatės, kai turite štabe savo seną bendražygį?

– Žinoma, lengviau nesijauti, bet nėra ko slėpti – mes su Dainiumi nemažai „sūraus vandens“ išgėrėme. Mes tiek aikštelėje, tiek už jos ribų esame draugai. Džiaugiuosi, kad turiu tokį asistentą, nes Dainius patyręs treneris, tiek pats vadovavo komandoms, tiek dirbo asistentu.

Nors daug kam tai nepatinka, bet aš noriu pasakyti, kad Lietuvos komandas turi treniruoti lietuviai. Treneriai iš niekur neatsiranda. Treneriai turi dirbti, mokytis, daryti klaidas. Daug kam šie žodžiai nepatiks, bet tokia yra mano nuomonė. Iš niekur neatsiranda žmonės, nes jie turi dirbti ir įrodinėti savo vertę. Vieniems gali pasisekti, kitiems – ne. Manau, kad bandyti vis tiek reikia.

L.Radoševičius pastaruoju metu gauna daugiau žaidybinio laiko. Taip yra dėl gero kroato žaidimo ar buksuoja P.Samardžiskis?

– Leonas gerai dirba per treniruotes ir rungtynėse demonstruoja gerą žaidimą. Visiems akivaizdus faktas, kad Samardžiskio žaidimas pablogėjo. Mes bandome ieškoti priežasčių, kodėl taip nutiko. Susiklosčius tokioms aplinkybėms, automatiškai makedono minutės atitenka Radoševičiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių