Daugiau nei pusė lietuvių domisi krepšiniu

Krepšinis išlaiko populiariausios sporto šakos Lietuvoje pozicijas. 53 proc. šalies gyventojų krepšinis yra labiausiai dominanti sporto šaka.

Remiantis bendrovės „Spinter tyrimai" apklausos rezultatais, krepšiniu labiausiai domisi 60 proc. jaunų (18-25 metų) Lietuvos gyventojų, o tai leidžia tikėtis, kad krepšinis dar ilgai neužleis pirmaujančios pozicijos.

Krepšinis yra populiariausias ir tarp kitų amžiaus grupių – taip mano 56 proc. 26-35 metų šalies gyventojų bei 53 proc. visų šalies gyventojų.

Kitos sporto šakos gerokai atsiliko – antroje vietoje įvardintas futbolas, pralenkęs dailųjį čiuožimą ir lengvąją atletiką.

Tarp Lietuvos vyrų daugiausia yra krepšinio (60,3 proc.), futbolo (15,6 proc.), automobilių sporto (2,5 proc.), bokso (2,3 proc.) gerbėjų.

Moterys labiau žavisi dailiuoju čiuožimu (6,4 proc.), lengvąja atletika (4,9 proc.),  šokiais (3 proc.), tenisu ir plaukimu (po 1,5 proc.), gimnastika ar dviračių sportu (po 1,1 proc.).

Tyrimas taip pat parodė, kad Lietuvoje dažniausiai domimasi sporto šaka, nes ji populiari visoje šalyje (25 proc. apklaustųjų). 17 proc. respondentų sporto šaka domėtis labiausiai paskatina geri Lietuvos sportininkų pasiekimai, o 14 proc. ja susidomi dėl sportininkų – žvaigždžių. 13 proc. domisi sporto šaka, kuria patys užsiima ar užsiimdavo anksčiau, o 12 proc. patraukia draugų, artimųjų, pažįstamų mėgiamos sporto šakos.

Net 53 proc. apklaustųjų pripažino aktyviu sportu neužsiimantys, o tarp populiariausių Lietuvoje sportavimo būdų yra bėgimas (11,7 proc.), sporto klubo lankymas (11,6 proc.) ir plaukiojimas baseine.

36 proc. respondentų paminėjo, kad domėjimuisi savo mėgstamiausia sporto šaka skiria 1 valandą per savaitę, 22 proc. apklaustųjų teigė tam skiriantys 1-2 valandas, o 21 proc. gyventojų pripažino, kad skiria daugiau nei 2 valandas per savaitę. Didžioji dauguma gyventojų pripažino sportui išleidžiantys iki 100 litų per mėnesį ir tik 14 proc. gyventojų teigė sporto reikmėms per mėnesį skiriantys 100-300 litų.

„MasterCard“ užsakymu, visuomenės nuomonės tyrimą atliko bendrovė „Spinter tyrimai“, šių metų balandį Lietuvoje apklausiusi 1004 respondentus nuo 18 iki 75 metų.

Visų apklausos dalyvių atsakymai į klausimą, kokia sporto šaka jie domisi labiausiai

Krepšinis  53,4 proc.

Futbolas  8,6 proc.

Dailusis čiuožimas 3,5 proc.

Lengvoji atletika  3,1 proc.

Šokiai  1,6 proc.

Automobilių sportas 1,4 proc.

Boksas 1,2 proc.

Tenisas  1,2 proc.

Plaukimas  1 proc.

Nesidomi sportu apskritai  9,9 proc.


Šiame straipsnyje: krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių