Citatų dešimtuke - R. Fernadezas, M. Pocius, D. Motiejūnas ir kiti

Tęsiame naują rubriką – „Savaitės citatų dešimtukas“. Pateikiame jums įdomiausius, linksmiausius, reikšmingiausius ir skambiausius savaitės pasisakymus.

Citatų neketiname numeruoti ir skirstyti į konkrečias vietas. Geriausias savaitės citatas galite išsirinkti patys.


 

Miltas Palacio: komandai reikia žodinio lyderio

Prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ prisijungęs įžaidėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų yra pasirengęs būti ekipos lyderiu ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. 34-erių metų krepšininkas stengsis dalyti naudingus patarimus komandos draugams, ypač jauniesiems.

Rudy Fernandezas: kažką iškrečiu, tuomet viskas būna per daug išpūsta ir aš lieku kaltas

Madrido „Real“ lyderis dėl savo elgesio akimirksniu tapęs nemėgstamiausiu Kauno „Žalgirio“ sirgalių krepšininku savo veiksmus bande paaiškinti vienoje Ispanijos televizijos laidoje. Pasak gynėjo, jam nuolat nesiseka ir jis įsivelia į įvairius incidentus, kurie vėliau būna per daug sureikšminami. Vis dėlto, ispanas pripažįsta, kad reikėtų labiau vengti konfliktinių situacijų.

Jonas Mačiulis: „Žalgiris“ „Top 16“ etape tapo nemaloniu siurprizu

Atėnų „Panathinaikos“ puolėją iš Lietuvos nustebino netikėtai prastas jo buvusios komandos žaidimas antrajame Eurolygos etape. Nors po reguliariojo sezono kauniečiai buvo vieni turnyro favoritų bei pats J.Mačiulis tikėjosi, kad jie bus lyderiai ir „Top 16“ etape, scenarijus pakrypo visiškai kita linkme.

Joanas Plaza: kai šalta vieną dieną – smagu, tačiau kai taip yra kasdien, ištverti darosi nelengva

Kauno „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui tokia šalta žiema yra neįprastas reiškinys jo gyvenime. Prie ispaniškos saulės pripratęs strategas sunkiai pratinasi prie šalto klimato, tačiau jei jis Kauno klube liks ir kitą sezoną, su tuo teks susigyventi.

Martynas Pocius: bauda R.Fernandezui – lietuvių, kurie iš musės padarė dramblį, rezultatas

Eurolygai skyrus 3500 eurų baudą Rudy Fernandezui už nesportinius veiksmus rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, Madrido „Real“ gynėjas Martynas Pocius socialiniame tinkle „Facebook“ visa tai pavadino visiška nesąmone. Krepšininko nuomone, būtent lietuviai savo reakcija ir įvairiais video klipais išprovokavo tokią šios istorijos pabaigą.

Nemanja Nedovičius: važinėju viešajam transportui skirta eismo juosta. Gerai, kad policija manęs dar nepagavo

Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Serbijos žiniasklaidai duotame interviu atskleidė, jog gyvena toli nuo arenos ir vykdamas į ją savo kelionę sutrumpina važiuodamas viešajam transportui skirta eismo juosta. Pagal KET, šia juosta gali važiuoti lengvasis automobilis, jeigu jame yra keturi ar daugiau keleivių. Serbas prisipažino, kad į areną jis vykdavo kartu su kitais „Lietuvos ryto“ legionieriais iš Balkanų – Dejanu Ivanovu, Tomislavu Zubčičiumi, Predragu Samardžiskiu ir Leonu Radoševičiumi. Pastariesiems dviem palikus sostinės ekipą, N.Nedovičiui šio dalyko, ko gero, reikės atsisakyti.

Tomas Pačėsas: turėsime rungtyniauti be kontakto, nors gal ir maloniau būtų su moterimis žaisti kontaktinį krepšinį

Po ilgos pertraukos į aikštę vėl išbėgsiantis T.Pačėsas gins Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės garbę kovoje su LMKL pirmenybių komanda „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse. Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės vyriausiajam treneriui dar nėra tekę aikštėje kautis su moterimis, tad jam tai bus nauja patirtis.

Darius Maskoliūnas: mums pergalės reikėjo kaip oro

Gilioje duobėje atsidūrę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai giliai įkvėpė oro – VTB Vieningosios lygos rungtynėse namuose 87:80 nugalėjo Kazanės „Unics“ komandą ir nutraukė dar praėjusiais metais prasidėjusią nesėkmių seriją. Sostinės klubo vyriausiasis treneris tiki, kad jo auklėtiniai nustos rungtyniauti banguotai ir sugrįš į pergalių kelią.

Donatas Motiejūnas: kiekviena diena, praleista NBA, kažką iš manęs atėmė

Ilgą laiką apie rungtyniavimą stipriausioje pasaulio lygoje svajojęs 22-ejų metų 213 cm ūgio lietuvis neslėpia nusivylimo. Retkarčiais ant parketo pasirodydavęs D.Motiejūnas aikštėje net nespėdavo apšilti kojų ir jau trečią kartą šį sezoną persikėlė į NBA plėtojimosi lygą.

Ten akimirksniu puolėjas tapdavo nesustabdoma jėga ir demonstruodavo įspūdingą žaidimą. Išsiilgęs krepšinio D.Motiejūnas tenori rungtyniauti, nes kaip pats krepšininkas teigia, kiekviena diena, praleista NBA lygoje ant atsarginių suolelio, atėmė iš jo žaidimo įgūdžius.

Gintaras Krapikas: nėra jaunų arba senų žaidėjų, yra tik geri arba jau nebe geri

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko asistento teigimu, šaliai turi atstovauti patys geriausi krepšininkai atsižvelgiant į jų demonstruojamą sportinę formą bei sezono metu pasiektus rezultatus, o ne amžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių