Čempionai neleido žalgiriečiams pasipriešinti

Šįvakar Atėnuose vyko paskutinės Eurolygos trečiojo turo rungtynės. Čempionų titulą ginantys „Panathinaikos“ nugalėjo Kauno „Žalgirį“, rezultatu 92:75. Naujojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus vyrai siekė pirmosios pergalės šių metų turnyre. Tačiau, Graikijos komanda nebuvo linkusi nusileisti kauniečiams ir iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Atviro krepšinio rungtynių pirmoje pusėje žalgiriečiams gerai sekėsi užklupti "Panathinaikos" žaidėjus nepasiruošusius ir kurti progas metimams. Rungtynių pusiaukėlėje Kauno komanda pirmavo keturiais taškais. Tačiau, po didžiosios pertraukos Eurolygos čempionų titulą ginantys "Atėnų žalieji" rado atsakymus į "Žalgirio" paruoštus netikėtumus. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose rungtynių tempą ir žaidimo sąlygas diktavo "Panathinaikos". Tai leido jiems iškovoti jau trečiąją pergalę iš eilės.

„Įdomi“ atmosfera
Atėnų „OAKA“ arenoje, kurioje rungtyniauja „Panathinaikos“, žalgiriečiai susidūrė su Eurolygos turnyrui neįprastomis problemomis. Televizijos žiūrovams buvo akivaizdžiai matyti, kad temperatūra salėje nėra aukšta. Žaidėjai nuolat bandė nesušalti sėdėdami ant suolelio.
Tuo tarpu, dar įdomesnis faktas, kuris būdingas futbolo rungtynėms - Graikijos krepšinio sirgaliai nepasikuklino uždaroje patalpoje prisidegti cigarečių. Tai - griežtai draudžiama.
Dar viena problema, kuri žalgiriečiams pažįstama iš kai kurių kuklių Lietuvos arenų - karšto vandens trūkumas komandos rūbinėje įrengtuose dušuose.

Rungtynės
Kauno „Žalgirio“ startinis penketas: Marko Popovičius, Mantas Kalnietis, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas.
Atėnų „Panathinaikos“ startinis penketas: Nickas Calathesas, Dimitris Diamantidis, Romainas Sato, Stevenas Smithas, Aleksandras Maričius.

Pirmasis kėlinys
Rungtynes dvitaškiu pradėjo D.Diamantidis, tačiau netrukus M.Popovičius atsakė 2 taškais ir baudos metimu. Netrukus dėjimu persvarą padidino M.Kalnietis. Komandoms besikeičiant tiksliomis atakomis dar vieną įspūdingą epizodą sukūrė M.Kalnietis, ore pakabinęs kamuolį S.Weemsui. Šiam beliko tik efektingai įkrauti iš viršaus. Vėliau, sėkmingai sužaidus komandai, amerikietis liko laisvas už tritaškio linijos ir tiksliu metimu išvedė kauniečius į priekį (11:12).

„Panathinaikos“ į priekį stumtelėjo aikštelėje pasirodęs Šarūnas Jasikevičius. Jis pelnė 5 taškus ir tiksliais perdavimais į geras pozicijas išvesdavo Mike'ą Batiste'ą. „Žalgiris“ į tai atsakė keturiais Milovano Rakovičiaus taškais ir Ty Lawsono tritaškiu.

Antrasis kėlinys
Antrąjį ketvirtį tikslių greitų atakų škvalu pradėjo Kauno komandos krepšininkai. T.Lawsonas pataikė dar vieną tritaškį, kitoje atakoje perdavė kamuolį laisvam M.Rakovičiui, kuris pelnė du taškus. Netrukus Atėnų komanda suklydo, o T.Lawsonas atliko dar vieną rezultatyvų perdavimą M.Kuzminskui, kuris pasimėgaudamas dėjo kamuolį iš viršaus.

Tačiau, Atėnų komanda pabandė sulėtinti žaidimo tempą ir įvelti kauniečius į klampų žaidimą. Vis dėlto, žalgiriečiams tai nesutrukdė toliau rinkti taškų. Tačiau, jau tris pražangas per nepilnus du kėlinius spėjo susirinkti rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas S.Weemsas. Jo taikliu tritaškiu žalgiriečiai sėkmingai užbaigė kėlinį ir išėjo ilsėtis pirmaudami 4 taškais (38:42).

Trečiasis kėlinys
Po didžiosios pertraukos į aikštelę grįžę „Panathinaikos“ žaidėjai nusprendė grąžinti iniciatyvą į savo rankas. Du tritaškius iš eilės pataikė D.Diamantidis. Į juos taikliu tolimu metimu atsakė ir M.Popovičius (44:45). Tačiau, Erolygos čempionų titulą ginantys Graikijos komandos krepšininkai surengė kelias tikslias atakas iš eilės ir išsiveržė į priekį (50:45).

Netrukus dar vieną tritaškį įmetė D.Diamantidis. Į tai „Žalgiris“ atsakė T.Delininkaičio tolimu metimu. Tačiau, „Panathinaikos“ prisitaikė prie kauniečių siūlomo atviro krepšinio ir komandos ėmė keistis taikliomis atakomis. Dažniau jas tiksliai užbaigdavo Atėnų ekipos žaidėjai.

Ketvirtasis kėlinys
Paskutinę rungtynių dalį sėkmingai pradėjo šeimininkai. Lengvai rasdami laisvus koridorius žalgiriečių gynyboje jie rinko taškus. Svečiai dėl prarastos žaidimo kontrolės pradėjo akivaizdžiai nervintis. Tai iliustravo pasipylusios klaidos. Taip pat, turėdamas keturias pražangas M.Rakovičius prasižengė penktąjį kartą ir, nesutikdamas su teisėju sprendimu gavo dar ir techninę pražangą. Pasinaudoję tuo „Panathinaikos“ pelnė 5 taškus iš eilės ir nutolo 15 taškų skirtumu (77:62).

Žalgiriečiams niekaip nepavyko atsikovoti kamuolių po savo krepšiu. Atėnų komanda pasinaudodavo jeigu ne pirmu, tai antru bandymu. Tuo tarpu, „Žalgirio“ krepšininkams kartą prametus, retai atsirasdavo progų kartoti metimus.

„Žalgiriui“ taškus pelnė: S.Weemsas - 21 (6/10 2-tšk.; 3/3 3-tšk., 3 perimti kamuoliai, 4 klaidos), T.Lawsonas - 14 (4 rezultatyvūs perdavimai), M.Rakovičius - 12, M.Kalnietis ir M.Popovičius - po 8, M.Kuzminskas - 4, T.Delininkaitis ir T.Klimavičius - po 3, R.Javtokas - 2, D.Collinsas ir P.Jankūnas taškų nepelnė.
„Panathinaikos“ taškus pelnė: D.Diamantidis - 16 (4/5 3-tšk., 4 klaid.), M.Batiste'as - 14, D.Loganas (3 per. kam.) ir I.Vougioukas - po 13 (6 atk. kam.), R.Sato - 8, N.Calathes (7 rez. perd.) ir S.Smithas - po 7, K.Kaimakoglou ir Š.Jasikevičius - po 5, A.Maričius ir K.Tsartsaris - po 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DANIJA FAN

DANIJA FAN portretas
GO ZALGIRIS GO ZALGIRIS

rodo

rodo portretas
http:livetv.ru/eventinfo/92689_panathinaikos_zalgiris/ --------------------------------------------------------------------------------

yra

yra portretas
sport24
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių