Baltijos moterų krepšinio lygoje – vos viena Lietuvos komanda

19-osiose Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) pirmenybėse kovos ekipos iš keturių šalių.

Penkios atstovaus Baltarusijai, dvi – Estijai ir po vieną – iš Ukrainai ir Lietuvai.

Pirmenybės prasidės spalio 20 dieną.

BWBL čempionate Lietuvos garbę gins Vilniaus „Kibirkšties-Viči-Iki“ komanda. Ji varžybas pradės nuo antrojo etapo, kuris vyks kitų metų vasario ir kovo mėnesiais.

Į antrąjį etapą iškart pateko ir praėjusiame čempionate antrąją bei trečiąją vietas užėmusios Baltarusijos komandos – Minsko „Horizont“ir Gardino „Olimpia“.

Pirmajame etape dalyvaus šešios ekipos: Minsko „Minsk-2006“, Borisovo „Berezina-RCOR“, Gardino „Victoria“ (visos trys iš Baltarusijos), Talino „Eclex“ ir „Tallinna Ulikool“ (iš Estijos) bei Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina). Iki kitų metų vasario jos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Į antrąjį etapą pateks penkios komandos.

Elito diviziono varžybose dalyvaus aštuoni penketukai, suskirstyti į dvi grupes.

Finalo ketverto turnyras bus rengiamas 2013 metų balandžio 19-21 dienomis.

BWBL Garbės prezidentu tapo Baltarusijos krepšinio federacijos vadovas Viktoras Kamenkovas, čempionato vyriausiojo teisėjo pareigas ir toliau eis vilnietis Kęstutis Skerys.

Pirmosios dvejos čempionato rungtynės spalio 20-ąją vyks Minske ir Kijeve – Baltarusijos sostinėje susitiks „Berezina-RCOR“ ir „Minsk-2006“, o Ukrainos sostinėje žais „Tim-Scuf“ ir „Victoria“ krepšininkės.

Praėjusiame BWBL čempionate dalyvavo 15 komandų. Čempione tapo Kauno „Viči-Aisčių“ komanda, kuri po praėjusio sezono dingo iš krepšinio žemėlapio.

„Labai gaila, kad BWBL komandų skaičius gerokai sumažėjo. Tarp čempionato dalyvių neliko Latvijos ekipų, o Lietuvai atstovaus vos viena komanda. Tai rodo, kad mūsų regione moterų krepšinis išgyvena ne pačius geriausius laikus, – apgailestavo BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas. – Skaudžiausia, kad dar mažiau jaunųjų Lietuvos krepšininkių turės galimybių pasisemti tarptautinių varžybų patirties. Šį sezoną vienintelė „Kibirkšties-Viči-Iki” dalyvaus Europos taurės ir BWBL varžybose.”

Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję net 16 kartų, o po sykį čempionėmis yra tapusios Latvijos ir Baltarusijos komandos.


Šiame straipsnyje: BWBLkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių