A.Trifunovičius: reikia daugiau žaisti baudos aikštelėje (papildyta)

Po pralaimėtų Eurolygos rungtynių Kauno "Žalgirio" treneris teigė, kad pakeisti komandos žaidimą dar reikia laiko. Vakar Atėnuose kauniečiai nusileido Eurolygos čempionų titulą ginančiai "Panathinaikos" ekipai rezultatu 75:92.

- Treneri, vakar du kėlinius puolime žaidėte gerai. Kas nutiko po to?
- Manau, kad ir gynyba nebuvo bloga. Kaip ir sakiau, laikas nėra mūsų pusėje. Neketinu kalbėti apie mano įtaką. Tai - gera komanda, tačiau yra dalykų, kurie vis dar sukelia problemų. Nėra lengva pakeisti žaidimo stilių ar nusiteikimą varžyboms per dvi dienas.
Trečiajame kėlinyje kelias minutes žaidėme gerai, tačiau po to nustojome pelnyti taškus. Pamiršome, kaip kūrėme žaidimą prieš tai. Antrajame kėlinyje gera komandinė gynybą leido mums geriau jaustis ir puolime. Po pertraukos praradome daugiau kamuolių. Kai individualus žaidimas užgožia naudą komandai, žaidžiant prieš tokią komandą, kaip „Panathinaikos“, būna labai sunku sugrįžti.

- Kuriuos žaidimo elementus reikėtų gerinti?
-
Turime pagerinti komandinį žaidimą tiek puolime, tiek ir gynyboje. Manau, kad ši komanda yra gera puolime, tačiau, turime daugiau žaisti baudos aikštelėje. Šiuo metu per daug žaidimo kuriame aplink ją. Negalima pakeisti žaidimo per naktį. Turime būti labai susikoncentravę treniruotėse. Rungtynės seka vienos po kitų. Nori to, ar ne, jos daro tam tikrą įtaką.
Iš esmės, galvoju, kad turime būti pozityviai nusiteikusi komanda. Manau, kad galime būti tokia komanda. Deja, neturi 7-10 dienų be rungtynių. Galvoju, kad per tiek laiko galime pakreipti komandos žaidimą kita linkme.
Pozityvu tai, kad žaidėjai nori žaisti geriau. Yra tam tikri dalykai, kurių aš iš jų prašau, pažiūrėsime, kaip greitai galime tai perkelti į žaidimą. Manau, kad talentas, kurį turi ši komanda, gali padėti tai įgyvendinti greičiau.

- Ar esate patenkintas komandos aukštaūgių žaidimu?
-
Kaip ir sakiau, mums trūksta žaidimo po krepšiu. Tačiau dėl to per daug nesijaudinu. Žinau, kad (Paulius) Jankūnas ir (Robertas) Javtokas greitai bus tokie, kokie turi būti. Kodėl jie tokie nėra dabar? Nežinau, galbūt nacionalinė rinktinė atėmė iš jų per daug jėgų. Tadas (Klimavičius) bando atrasti save, (Milovanas) Rakovičius žaidžia gerai, bet, vis tik, dar ne tokiu lygiu, kokio mums reikia.
Šiuo metu per daug žaidžiame už baudos aikštelės. Nesujungiame skirtingų žaidimo dalių. Reikia žaisti įvairiau. Pamatysime, kaip pavyks tai įgyvendinti. Vienintelis dalykas, kurio man dabar trūksta yra laikas. Yra kai kurių dalykų, kurie mane džiugina, tikiuosi, kad žaidėjai mane supras ir pradės mėgautis darbu ir žaidimu. Tik taip galėsime suteikti džiaugsmo ir žmonėms esantiems aplinkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kai

kai portretas
kai jie zais geriau,busit is eurolygos iskrite
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių