Aistruoliai Vilniuje tualetų nerado, bet problemų nekėlė

Europos krepšinio čempionato varžybos sostinėje praėjo be didesnių incidentų ir nesusipratimų. Užfiksuoti vos keli viešosios tvarkos pažeidimai, daugiausia dėl krepšinio aistruolių gėrimo gatvėje ir šlapinimosi viešosiose vietose.

Nerado tualeto

Rugsėjo 7-ąją, kai Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos krepšininkai kovojo su serbais, prie arenos ir jos prieigose buvo užfiksuoti 4 viešosios tvarkos pažeidimai.

Pirmasis policijos klientas - 33 m. vyras šlapinosi viešoje vietoje, o sulaikytas aiškino tiesiog neradęs tualeto. Jis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas dėl nedidelio chuliganizmo.

Jo pavyzdžiu pasekė ir dar pora tautiečių. Tačiau sysiojimo ne vietoje konkurso laimėtojais būtų galima skelbti šešis Slovėnijos pileičius, kurie „pasižymėjo“ taipogi prie arenos. Visiems jiems skirtos baudos – po 100 litų.

Blaškėsi girti

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nustatytas ir ne vienas alkoholio vartojimo viešoje vietoje atvejis. Rugsėjo 7 d. apie 19.30 val. prie arenos buvo sulaikytas 33 metų vyras, tiesiog policininkų akivaizdoje gėręs 8 proc. stiprumo alų alų iš 2 litrų talpos plastikinio butelio. Jis buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur surašytas protokolas dėl gėrimo viešoje vietoje.

Tą patį vakarą, 23.05 val., ties Kalvarijų ir V.Gerulaičio gatvių sankryža buvo sulaikytas 43 m. krepšinio aistruolis. Girtas vyras (1,99 promilės alkoholio) nepakluso policininkų reikalavimams, bandė jiems pasipriešinti, todėl nuraminimui buvo nuvežtas į į nakvynės namus „Sala“.

Rugsėjo 10-ąją ten pat atsidūrė ir neblaivus Rusijos pilietis, prisnūdęs netoli „Siemes“ arenos esančioje transporto stotelėje. Rugsėjo 8-osios vakarą, 21.50 val., buvo sulaikytas neblaivus 24 metų vyras – jį pareigūnai pamatė bešlitiniuojantį V.Gerulaičio gatvėje.

Pasak Vilniaus nakvynės namų filialo „Sala“ vėdėjos Jurgitos Radzevičiūtės, buvo manyta, kad prieglobsčio šioje įstaigoje prireiks kur kas didesniam būriui krepšinio aistruolių, tačiau „Salos“ klientų skaičius per šešias dienas, kai čempionatas vyko sostinėje, beveik nepakito.

„Nepadaugėjo pas mus klientų, daugiau jų būna tada, kai žmonėms mokamos socialinės išmokos“, - tvirtino J.Radzevičiūtė.

Demonstravo lytinius organus

Rugsėjo 8 d. prie “Siemens” arenos policijos pareigūnams įkliuvo penki asmenys, kurie jau buvo pardavę ir toliau pardavinėjo bilietus į krepšinio varžybas. Jiems buvo surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai dėl prekybos viešose vietose taisyklių pažeidimo.

Rugsėjo 9-ąją Lietuvai pralaimėjus Prancūzijos komandai du 25-erių metų vyrai savo nuoskaudą liejo laužydami kelio ženklus. Santariškių link ėję pažeidėjai 23.52 val. buvo sulaikyti ir pristatyti į policiją dėl turto sugadinimo.

Tą vakarą buvo užfiksuotas ir bene keisčiausias incidentas - apie 21.45 val. prie prekybos centro „Ozas“ 20-metis Lietuvos pilietis praeiviams demonstravo savo lytinius organus.

Ekstremalių pojūčio mėgėjas pristatytas į policijos komisariatą, kur jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nedidelio chuliganizmo. Vaikinui gresia arba bauda nuo 100 iki 300 litų, arba administracinis areštas iki 30 parų.

Pareiškimo nerašė

Pirmadienį paryčiais, apie 6 val., taksi vairuotojas policijai pranešė apie muštynes Didžiojoje gatvėje.

Nuvykus į nurodytą vietą, policijos pareigūnai rado rusakalbį vyrą praskelta galva. Netrukus paaiškėjo, kad Rusijos laikraščio „Sovetskij sport“ („Sovietinis sportas“) krepšinio apžvalgininkas Dmitrijus Abarenovas (gim. 1983 m.).

Vyras buvo išvežtas į ligoninę, tačiau sužalojimai nebuvo tokie sunkūs, kaip buvo manyta iškart. „Jam nustatytas nesunkus kūno sužalojimas, po pirmosios medicininės pagalbos suteikimo Rusijos pilietis buvo išleistas“, - „Vilniaus dienai“ sakė sostinės 3-iojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas.

Pareigūno teigimu, komisariato policininkai savo iniciatyva nuvyko į viešbutį, kuriame gyveno D.Abarenovas, tačiau žurnalistas buvo nekalbus: „Jis atsisakė nuo bet kokių komentarų, atsisakė ir policijos paslaugų. Tepasakė, kad susižalojo pats, todėl tyrimas dėl D.Abarenovo sumušimo nėra pradėtas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fact

fact portretas
O Kaunas turi AUKSINĮ ŠIKINYKĄ. Dabar tikrai išgarsėsime visame pasaulyje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių