„Aisčiai„ susikaus su „Žalgiriu“

Paaiškėjo pirmoji Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Didžiosios taurės turnyro pusfinalio pora: dėl kelialapio į finalą kausis dabartinis trofėjaus savininkas Kauno „Žalgiris" ir kita kauniečių ekipa „Aisčiai".

Atsakomajame ketvirtfinalio susitikime „Aisčių" komanda Alytuje rezultatu 69:63 (21:18, 17:10, 12:14, 19:21) nugalėjo „Alytų" ir atsirevanšavo Dzūkijos atstovams už nesėkmę 90:93 pirmajame mače.

Antrajame kėlinyje Kauno krepšininkai pirmavo 38:21, tačiau iššvaistė persvarą - iki susitikimo pabaigos likus žaisti 30 sekundžių, alytiškis Mindaugas Jaruševičiaus buvo sušvelninęs skirtumą iki 63:66. Šiuo momentu blykstelėjo „Aisčių" lyderis Donatas Motiejūnas, prie varžovų krepšio atkovojęs kamuolį ir pelnęs du taškus su pražanga, o baudos metimu dar padidinęs skirtumą - 69:63.

Nugalėtojams D.Motiejūnas pelnė 20 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Tomo Rinkevičiaus sąskaitoje - 14 taškų, Tomas Masiulis surinko 12 taškų ir atkovojo 14 kamuolių. Alytiškių gretose išsiskyrė M.Jaruševičius - 18 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai, Nerijus Varnelis pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, o Viliaus Gabšio ir Viliaus Šumskio sąskaitose - po 11 taškų.

LKF taurės turnyro finalo ketverto varžybos vyks sausio 23-24 dienomis Panevėžio „Cido" arenoje.

Kita pusfinalio pora paaiškės šį ketvirtadienį, po atsakomosios „Šiaulių" ir Kėdainių „Nevėžio" dvikovos. Pirmąsias rungtynes Kėdainiuose 73:70 laimėjo „Nevėžis". Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais su Vilniaus „Lietuvos rytu".


Šiame straipsnyje: krepšinisLKFtaurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių