Kleboniškio miške pažiro slidininkai

Slidinėjimo sezonas atidarytas! Kone pusšimtį metų gyvuojantis slidžių žygis „Snaigė“ vėl sutraukė šimtus entuziastų į paruoštą lygumų slidinėjimo trasą Kleboniškio miške.

Gausiai pasnigus, Kauno turistų klubas anksčiau nei įprasta – prieš Šv. Kalėdas – pakvietė kauniečius į tradicinį „Snaigės“ žygį slidėmis. Šeštadienį prie senojo pėsčiųjų tilto Kleboniškio miške per pirmąją valandą nuo paskelbto starto užsiregistravo beveik 200 lygumų slidinėjimo entuziastų.

Kai kurie kauniečiai, sėkmingai įveikę pusseptinto kilometro ilgio trasą, išgėrę organizatorių pasiūlytos karštos arbatos, suko ir po antrą ratą.

Nė vienos „Snaigės“ nepraleidžiantis Antanas Grigonis po kelių savaičių švęs 79 gimtadienį. Iš Pašilės gatvės iki Kleboniškio miško jis atkeliavo pėsčiomis, nešinas senomis, padilusiomis medinėmis slidėmis su užrašu „Lietuva“. Vyras pasakojo, kad slidinėja nuo vaikystės – pokario metais slides vaikams pagamindavo iš senų medinių statinių lentų. Kuomet nėra sniego ir galimybės slidinėti, žvalaus veido A. Grigonis leidžiasi į žygį po mišką pėsčiomis.

Arbata slidininkus vaišinęs Kauno turistų klubo vadovas Kęstutis Dagilis džiaugėsi, kad sąlygos slidinėjimui šį savaitgalį yra idealios. Tiesa, kadangi pusnys užklojo žemę dar nespėjus jai įšalti, kai kur žemesnėse miško vietose, po sniegu liko drėgmės, reikia saugotis, kad prie slidžių nepriliptų šlapias sniegas.

Nors temperatūra nukritusi gerokai žemiau nulio, K. Dagilis pataria slidinėjimui apsirengti lengvai, šiltesnius drabužius palikti automobilyje.

Kauno turistų klubo pirmininkas pasakojo, kad įprastai „Snaigės“ žygiai prasidėdavo nuo sausio mėnesio, tačiau šiemetinės oro sąlygos leido tai padaryti anksčiau. Jei pasiseks, įvyks dvi priešnaujametinės „Snaigės“.

Kitą šeštadienį slidininkai kviečiami į Šilainių mišką. Startas prie miškų urėdijos Romainiuose skelbiamas nuo 11 iki 12 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

master sporta CCCP

master sporta CCCP portretas
Gal davivaldybe galetu apgeneti Kleboniskio misko takus, kad siego daugiau prisnigtu... negirdejau ir nesimate Kauno informacijoje, kad toks "snaiges zygis" bus numatomas! o ar dalyvavo lietuvos rinktines slidininkai ar jie kaip visada atciuoze paskutiniai ir i foto nepateko?

ji

ji portretas
diena pries tai skaiciau, jog kazkur rusijoje per avarija is masinos paziro karves, o siandien jau ir slidininkai paziro :D

Laaima

Laaima portretas
Dar tokios geros trasos,tokio grozio-puikaus oro nera buve net pernai-snaiges zygio metu.Supper!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių