Klaipėdos vietos bendruomenėms paskirstys 500 tūkst. litų

Klaipėdiečiai kviečiami kurti vietos bendruomenių tarybas. Įsteigus jas, bus galima gauti lėšų aplinkos sutvarkymui, renginių organizavimui ar pagalbai sunkiai besiverčiantiems žmonėms.

Kurti vietos bendruomenių tarybas skatina Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Jos galės gauti lėšų bendruomenės problemoms spręsti.

Lietuvos miestams pagal gyventojų skaičių yra paskirstyti 8 mln. litų. Klaipėdai atseikėta 515 tūkst. litų.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė aiškino, kad bendruomenių tarybos lėšas galės panaudoti keliems tikslams.

Vienas iš jų aplinkos tvarkymas. Bus galima įrengti, suremontuoti vaikų žaidimo, futbolo aikšteles, sutvarkyti viešąsias erdves, parkus. Taip pat bendruomenę vienijančių įvairių renginių organizavimui. Pinigus bus galima skirti, jei nuspręs bendruomenė, ir žmonėms, kuriems reikalinga socialinė pagalba.

„NMorima suaktyvinti bendruomenes, kad jos aktyviau spręstų iškilusias problemas ir prisiimtų atsakomybę už sprendimusa. Toks projektas šiemet organizuojamas pirmą kartą“, – tvirtino direktorė.

Papratai bendruomenių tarybos steigiamos pagal seniūnijas.

Kadangi Klaipėdoje jų nėra, teritorija suskirstyta pagal rinkimų apygardas. Išskirtos keturios vietovės: Baltijos, Pajūrio, Marių ir Danės, kuriose turės būti įkurtos vietos bendruomenių tarybos.

Pastarąsias galės sudaryti nuo 11 iki 15 narių. Vietos bendruomenės tarybos veikloje galės dalyvauti įvairių bendruomenių, parapijų, daugiabučių namų bendrijų, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Savo kandidatūras galės iškelti ir pavieniai asmenys. Tačiau joms turės pritarti asocijuotos organizacijos. Į tarybas gali įeiti ir valstybės, savivaldybės įstaigų atstovai. Tačiau jų skaičius yra ribojamas. Vietos bendruomenės taryboje pastarųjų negali būti daugiau kaip vienas trečdalis.

Jose turės dirbti ir seniūnaičiai. Planuojama, kad Klaipėdoje jie bus išrinkti iki gegužės 2 dienos. Būtent dėl jų užtruko ir vietos bendruomenių tarybų kūrimas.

Sudarant jas, prioritetas bus teikiamas organizacijoms ir bendruomenėms, kurios aktyviai vysto savo bendruomeninę, visuomeninę ir socialinę veiklą.

Teikti kandidatūras į tarybas galima iki balandžio 25 dienos savivaldybėje Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje. Pretendentai turi pateikti organizacijos, kuri deleguoja, registravimo pažymėjimą ir delegavimo protokolą, užpildyti prašymą.


Šiame straipsnyje: bendruomenėseniūnaičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

daug klausimų

daug klausimų portretas
Ar tos tarybos bus juridiniai vientai ar tik savivaldybei patars kur išleisti tuos bendruomenėje pinigus? Kas konkrečiai bus atskaitingas už pinigų panaudojimą? Kandidaturas galima teikti iki balandžio 25 d., o seniūnaičiai bus išrinti tik gegužės 2 d.? Kaip seniūnaičiai papuls į tas tarybas?

Simona

Simona portretas
O Ka veikia musu isrinktieji-deputatai,ju tiek daug ir is Klaipedos.Tai jie nesugeba tu problemu isspresti?Ir is vis,ka konkreciai veikia tie parlamentarai?Tokia maza salis,su protinga galva cia 5 ar 6 asmenys apreptu visas sritis.Kuo daugiau istatymu,kuo daugiau kaitaliojimu,tuo daugiau ,,koses"Vieno dalyko truksta-bizuno tinginiams,nevaloms ir sukciams.Drausmes!,o ne laisves lietuviams reikia.

Kazys

Kazys portretas
Kas geriau sneka,tas ir papuls,nebent viena,kita isimtis...Taip i reikiama vieta tie pinigai ateina:nubyra 70% popieriu tvarkymui,tu popieriu tvarkytoju geroms algoms,trupinelis tik paciam DARBUI! atlikti,ka noret is kokybes?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių