Klaipėdos valdžia reguliuoti šviesoforus nori mokytis iš kitų šalių

Patirties, kaip sureguliuoti šviesoforų darbą, miesto valdžia nori semtis iš užsienio šalių. Tam prašoma skirti tūkstančius litų. Kai kurių politikų nuomone, įvesti „žaliąją bangą“ galima kur kas paprasčiau ir pigiau.

Trečiadienį Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete buvo prašoma pritarti dėl dalyvavimui projekte „Posse-atvirų europinių standartų ir specifikacijų diegimo skatinimas (rėmimas)“.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė aiškino, kad tai padėtų išspręsti įsisenėjusią eismo reguliavimo problemą mieste – įdiegti vadinamąją žaliąją bangą.

„Dalyvaujant projekte, būtų galima parengti galimybių studiją, pasinaudoti kitų miestų patirtimi, pasirinkti geriausią modelį. Dabar metai ši metų šios problemos sprendimas įrašomas miesto strateginiame plane, bet tam pinigų neatsiranda. Pritrauktume bent ekspertus“, – tvirtino vedėja.

E.Jurkevičienės teigimu, dalyvavimas projekte atsieitų per 500 tūkst. litų. 428 tūkst. litų skirtų ES, 77 tūkst. būtų galima skirti iš kelių priežiūros programos.

Iš miesto biudžeto reikėtų per 10 tūkst. litų. Daugiausia šios lėšos būtų naudojamos specialistų komandiruotėms, kad galėtų išgristi svečių šalių specialistų patirtį.

Projekto įgyvendinimas truktų trejus metus.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila tvirtino, kad tokiam projektui pritartų net nežiūrėjęs, kas jame yra.

„Investicijos nedidelės, o lėšų pritraukiama daug“, – teigė pirmininkas.

Kitokios nuomonės laikėsi komiteto narys Algirdas Grublys. Anot politiko, Klaipėdoje yra trys gatvės, eismo srautai reguliuojami žiedinėmis sankryžomis. „Žalioji banga“ galėtų būti tik nuo žiedo iki žiedo.

„Kam leisti 77 tūkst. litų galimybių studijai? Užtektų, kad specialistas išeitų į gatvę su pieštuku ir chronometru rankoje ir šviesoforai būtų sureguliuoti. Keista, kad Klaipėda – miestas su trimis gatvėmis, dalyvaus projekte, kurio nariai milijoniniai miestai“, – tvirtino A.Grublys.

E.Jurkevičienė pastebėjo, kad sureguliuoti šviesoforus nėra taip paprasta. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad ateityje žiedinių sankryžų mieste neliks.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai pritarė dalyvavimui projekte. Už jį turės pasisakyti dar miesto taryba.


Šiame straipsnyje: šviesoforaiŽalioji banga

NAUJAUSI KOMENTARAI

praeivis

praeivis portretas
mokinsis lempikes perjungineti..:)

vairuotojas

vairuotojas portretas
Tai jums bus tikrai i nauda :)

Kents

Kents portretas
pamenu buvo žalia banga taikos pr. tarp baltijos pr. ir statybininkų pr. žiedų, nereikėjo jokių milijonų. Pakeitė šviesoforus už milijoną litų ir neliko žalios bangos. vat jums ir atvirkštinė investicija.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių