Klaipėdos uoste sulaikyti penki filipiniečiai nelegalai

Klaipėdos jūrų uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė penkis filipiniečius jūreivius, Lietuvoje buvusius nelegaliai.

Antradienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino dvi remontuojamas žemkases, plaukiojančias su Nyderlandų vėliavomis.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad jose yra penki jūreiviai iš Filipinų. Jų amžius – nuo 34 iki 45 metų. VSAT pareigūnai netrukus nustatė, kad šios penkiukės darbo kontraktai su darbdaviais baigė galioti, tad vyrai automatiškai neteko jūrininkų statuso ir prarado teisę legaliai būti šalyje be vizų.

Į Lietuvą penkiukė legaliai atvyko sausuma ir tuo metu pateikė visus privalumus kelionės dokumentus.

Pasibaigus darbo kontraktų galiojimui, abiejų olandų laivų savininkai privalėjo kreiptis į migracijos įstaigą ir pasirūpinti įgulos nariams reikalingomis vizomis, tačiau tai laiku nebuvo padaryta. Filipiniečių sutartys baigė galioti pirmosiomis balandžio dienomis.

Po apklausos visiems užsieniečiams VSAT pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolus ir už buvimo šalyje tvarkos pažeidimus skyrė baudas po 125 litus. Filipinų piliečiams taip pat įteikti įpareigojimai per savaitę išvykti iš Lietuvos.


Šiame straipsnyje: nelegalaipasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksandr

Aleksandr portretas
dabar sulaka , o kada musu visi darbstus lietuviai imigruos ,jie tuos filipiniecius kviesti pradies
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių