Klaipėdos pavyzdinio dviračių tako projektas tarp geriausiųjų nepateko

Susisiekimo ministerija ruošiasi finansuoti pavyzdinių dviračių trasų tiesimą Elektrėnuose ir Jonavoje. Šių savivaldybių parengti projektai ekspertų pripažinti geriausiais.

Praėjusiais metais ministerijos paskelbtame konkurse dalyvavo 6 savivaldybės: Elektrėnų, Jonavos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Panevėžio miesto ir Zarasų. Savivaldybės turėjo teikti projektus, kurie tenkintų žmonių kasdieninio susisiekimo poreikius.

Nors ir pradžių ketinta atrinkti tik vieną savivaldybę, kurioje valstybės lėšomis būtų nutiestas pavyzdinis dviračių takas arba trasa, ekspertų komisija ministrui Eligijui Masiuliui pasiūlė pagal galimybes skirti finansavimą dviem daugiausiai balų surinkusiems pasiūlymams.

Elektrėnų ir Jonavos savivaldybės dviračių takams tiesti iš valstybės turėtų gauti apie 3 mln. litų. Dalį lėšų skirs ir pačios savivaldybės.

"Abi savivaldybės įsipareigoja pavyzdines trasas nutiesti dar šiais metais. Pagaliau turėsime Lietuvoje dvi trasas, kurios taps pavyzdžiu kitiems miestams kuriant žmonėms patrauklų kasdieninio naudojimo dviračių takų tinklą“, - sakė E.Masiulis.

Mažiau balų konkurse surinkusioms savivaldybėms ir tiems miestams ir rajonams, kurie nori plėsti dviračių takų tinklą, Susisiekimo ministerija planuoja numatyti galimybes gauti finansavimą iš 2014-2020 metų ES struktūrinės paramos lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kestas

kestas portretas
ar gali nors vienas Klaipedos projektas patekti tarp geriausiu jei JUOS kuruoja MACIJAUSKAI ir MUREIOS juk cia viskas daroma gal del :ARHITEKTU : seimu klano

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
o miesto vadovai, panašu, ir šiemet nesugebės padaryti, kad dviratininkai netrankytų į nugaras pėstiesiems Manto gatvės šaligatviuose... o pėstieji vėl kabinsis ant sienų... per sunki matyt užduotis mūsų galvoms

arhitektai debilai nesupranta

arhitektai debilai nesupranta portretas
dviraciu takai reikalingi netam, kad pasivazinieti, bet tam kad nuvykti is tasko A i taska Z, bet apsismurgleve Klaipedos arhitektai tokiu dalyku nesuvokia.... jiems reikalinga "pahazuka"
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių