Klaipėdos mokytojai žada skelbti neterminuotą streiką

Žemaitijos regiono profesinių sąjungų susivienijimas planuoja surengti neterminuotą mokytojų streiką. Klaipėdiečiai taip pat pritarė šiam sprendimui.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Laima Juknienė patvirtino, kad ruošiamasi streikui – mokyklų bendruomenės organizuoja slaptus balsavimus, per kuriuos išsako savo nuomonę.

„Vienas dalykas yra pritarti streikui, o kitas – dalyvauti“, – dėl privalomos apklausos paaiškino ji.

Ar planai streikuoti taps realybe, turėtų paaiškėti kitą savaitę. Tuomet profsąjungos lyderių laukia derybos su Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais.

L.Juknienė pastebi  ir teigiamų poslinkių – jau sutartas susitikimas dėl mokytojų kvalifikacijos koncepcijos aptarimo.

Tačiau kol kas neskubama džiaugtis ir atšaukti ketinimų streikuoti.  Mokytojams abejonių kelia tai, kad ministerija ne kartą buvo sulaužiusi pažadą konstruktyviai spręsti iškilusias problemas.

Klaipėdos profsąjungos atstovė patikslino, kad norima aiškesnės ir konkretesnės ministerijos politikos ir planų.

Jeigu mokytojų nuogąstavimai dėl ministro pozicijos pasitvirtins, neterminuotas mokytojų streikas bus skelbiamas iškart po Velykų, balandžio 10-ąją.

Balandžio pradžia streikui pasirinkta tikintis, kad taip nebus sutrukdytas pasirengimas egzaminų sesijai, vyksiančiai gegužę ir birželį.

Lietuvos švietimo profesinė sąjunga kitą savaitę nuspręs, ar prisidėti prie streiką skelbiančio Žemaitijos regiono.

Streikuoti planuojantys mokytojai sulaukė politikų palaikymo. Jie ministrui siunčia raštus, raginančius pradėti derybas su pedagogais.

„Nežinau, kas svarbiau: ar nevykstančios pamokos, ar ministro nenoras peržengti per savo ambicijas“, – svarstė L.Juknienė.

Ji priminė, kad mokytojų reikalavimai nėra susieti su pinigais, o tik su dokumentų ir metodikos pakeitimais. Streikuotojai reikalavo atidėti planuojamą pedagogų atestaciją, koreguoti darbo apmokėjimo tvarką taip, kad būtų užtikrintas darbo krūvis.


Šiame straipsnyje: mokytojų streikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių