Klaipėdos miesto valdžia susirūpino namų valdų kontrole

Uostamiesčio valdžia susirūpino daugiabučius namus administruojančių įmonių kontrole. Ketinama tirti ir ją turinčių atlikti valdininkų darbą.

Į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę kreipėsi mero pavaduotojas Artūras Šulcas. Vicemeras atkreipė dėmesį, kad atsakingi valdininkai ne visada tinkamai prižiūri ir kontroliuoja namų valdas.

„Specialistai bando suformuoti nuomonę neva savivaldybė nieko negali padaryti – sukontroliuoti daugiabučių namų administratorių. Tačiau teisės aktai suteikia savivaldybėms ir teises, ir prievoles tą daryti“, – dėstė vicemeras.

Anot A.Šulco, nors savivaldybės administracija ir atlieka namų valdų veiklos patikrinimus, tačiau su jų rezultatais gyventojai nėra tinkamai supažindinami.

Taip pat neaišku, ar deramai ištaisyti patikrinimo metu nustatyti veiklos trūkumai.

Pačiai savivaldybės administracijai kyla neaiškumų dėl namų vadų objektų administravimo mokesčio skaičiavimo – pridėtinės vertės mokestis yra priskaičiuotas, bet duomenų, ar gyventojams grąžinti permokėti pinigai, nėra.

J.Simonavičiūtė aiškinsis, ar administracijos darbuotojai tinkamai vadovaujasi jos įsakymu patvirtinta namų valdų kontrolės tvarka.

Bus sudaryta darbo grupė, kuri vertins teisines ir administracines priemones, kurios reikalingos namų valdų kontrolei vykdyti, už tai atsakingų struktūrų ir pareigūnų darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savininkas

Savininkas portretas
Pagaliau Klaipėdos savivaldybė patikrins "ŠVENTOSIOS KARVĖS" veiklą. Kada tai padarys Kauno m. savivaldybė?????

Jonas

Jonas portretas
Gyventojų aktyvumo ir bendrijų kūrimo skatinimas yra geriausia kontrolė.

to 2

to 2 portretas
Ir bendrijas tikrint reik
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių