Žvejybos kontrolei pasitelktas sraigtasparnis

Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnio Mi-8 įgula atliko skrydį virš Lietuvos išskirtinės ekonominės zonos ir teritorinės jūros.

Jo metu kartu skridę Žuvininkystės departamento prie Žemės ūkio ministerijos atstovai atliko verslinės žvejybos kontrolę ir stebėjimą.

Tokius skrydžius Karinės oro pajėgos atlieka du kartus per mėnesį sraigtasparniu Mi-8 arba transportiniu lėktuvu L-410.

Pagal 2007 m. gruodį pasirašytą Lietuvos kariuomenės ir Žuvininkystės departamento prie Žemės ūkio ministerijos bendrą planą dėl pagalbos teikimo, skrydžiuose taip pat dalyvauja Žuvininkystės departamento specialistai.

Šiuo metu vykstanti verslinės žvejybos kontrolė ir stebėjimas yra aktuali Žuvininkystės departamentui, nes nuo gegužės 1 d. iki spalio 31 d. žvejybos rajone Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje prie Lietuvos ir Švedijos jūros sienos yra draudžiama bet kokia žvejyba.

Karinių oro pajėgų sraigtasparnių Mi-8 įgulos budi Paieškos ir gelbėjimo postuose Kaune ir Nemirsetoje. Įgulos yra pasiruošusios nedelsiant suteikti pagalbą Lietuvos žmonėms: sraigtasparniais Mi-8 yra atliekami paieškos ir gelbėjimo darbai, transportuojami donorų organai, gesinami gaisrai.


Šiame straipsnyje: žvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių