Žvejų gatvėje nupjautos šimtametės liepos

Žvejų gatvėje nupjautos trys šimtametės liepos, augusios šalia statomų naujų pastatų. Čia gyvenantys klaipėdiečiai tokį poelgį įvardijo, kaip vandalizmą.

„Liepoms šimtas metų. Šiuos medžius reikėjo išlaikyti. Negalima tokiu vandalizmu užsiiminėti. Turiu senus Žvejų gatvės brėžinius, kuriuos man atnešė vienas vokietis. Šios liepos juose yra pažymėtos. Protu nesuvokiama, kaip galima nupjauti šiuos medžius“, - piktinosi Žvejų gatvėje trisdešimt metų gyvenantis Jonas Urbonas.

Vyro neguodė ir tai, kad senų medžių vietoje bus pasodinti nauji medeliai: „Kiek reikės laiko, kol jie užaugs. Kiek galima žiūrėti į asfaltą ir mūrus. Visi kaimynai gaili medžių“.

Šimtametės liepos pradėtos pjauti penktadienio rytą. Iki pietų buvo nupjauti du medžiai. Vieno jų vidus buvo išpuvęs.

Ketvirtadienį čia lankėsi Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija. Jie davė leidimą pašalinti liepas, nes šios netinka senamiesčiui.

„Kai buvo nuimtos šaligatvio plytelės, pastabėta, kad nesutampa medžių šaknų ir šaligatvių aukštis. Jų būklė taip pat prasta“, - tvirtino Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Povilanskienė.

Bendrovės „Žvejų rezidencija“ direktorius Mantas Milinis tvirtino, jog medžius reikėjo nupjauti ir dėl to, kad šie trukdė statyboms. Vienas jų augo ant numatomo įvažiavimo.

„Kreipėmės į savivaldybę ir gavome leidimą jiems pašalinti. Vietoje senų medžių pasodinsime naujus. Vietoje pašalintų trijų liepų bus pasodinti keturi ąžuolai, kitoje pastato pusėje - trys liepos. Tai bus padaryta iki statybų pabaigos“, - komentavo M.Milinis.


Šiame straipsnyje: medžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių