Žvejoti norima ir Malkų įlankoje

Uostamiesčio žvejai jau kurį laiką vis bando gauti leidimus žvejoti Malkų įlankoje, tačiau uosto direkcija tam nepritaria.

Anot klaipėdiečio Vaitiekaus Bujenausko, jis jau kelis kartus dėl leidimo žvejoti kreipėsi į Uosto direkciją, tačiau abu kartus iš šios įstaigos gavo neigiamus atsakymus.

Žvejys teigė, jog Malkų įlankoje aktyvi laivyba nevykdoma, todėl jis nesuprantąs, dėl ko čia draudžiama mėgėjiška žvejyba.

"Kiek man teko girdėti, visuose užsienio uostuose žvejoti galima be jokių apribojimų, tad kodėl pas mus taip nėra? Visur pritverta tvorų, teritorijos apstatytos, niekaip neįlįsi, o jei ir įlendi, apsaugos darbuotojai išveja", - kalbėjo V.Bujenauskas.

Jis teigė, jog Uosto direkcija žvejams siūlo žvejoti Smiltelėje tarp žvejybinių laivų, tačiau ši vieta jiems netinka - neva tarp laivų nėra vietos kur įmerkti meškeres.

Uosto direkcijos atstovai tvirtina, jog žvejams daug kur draudžiama žvejoti dėl to, jog daugelis jų yra visiškai neatsakingi. Pasak jų, kai kurie žvejai savavališkai žvejoja laivybos kanale, taip ne tik rizikuodami savo gyvybėmis, bet ir trukdydami praplaukti laivams bei trikdydami uosto darbą.

Jūrinių ir vidaus vandenų komisijos pirmininkas Benediktas Petrauskas žvejui pažadėjo jau artimiausiu metu kreiptis į Susisiekimo ministeriją, kad ši atidžiau peržiūrėtų uosto akvatoriją ir parengtų žemėlapį, kuriame būtų nurodyta, kur žvejams mėgėjams galima žvejoti, o kur ne.


Šiame straipsnyje: žvejybamalkų įlanka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių