Žvejai iš Rusijos įplaukė į Lietuvos vandenis

Sekmadienį popiet VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, greitaeigiu kateriu „Bommeranger" patruliavę Kuršių mariose ties Rusnės sala, protakoje ties Briežių, Šventos Elenos ir Bevardės salomis, patikrino medinėje motorinėje valtyje žvejojusių dviejų asmenų dokumentus.

Paaiškėjo, kad tai Rusijos piliečiai - 45-erių ir 35-erių metų Kaliningrado srities gyventojai. Abu jie su  turėjo asmens dokumentus. Pasieniečiai nusprendė juos sulaikyti, todėl rusų valtį lynu pririšo prie savo katerio ir ėmė jį tempti Rusnės salos link.

Rusai iš pradžių prašė VSAT pareigūnų juos paleisti ir nebausti. Supratę, kad pasieniečiai tokio prašymo tikrai netenkins, tempiami žvejai nupjovė lyną, kuriuo buvo velkama jų valtis ir norėjo pasprukti. Tačiau greitaeigis pasieniečių kateris po kelių akimirkų vėl atsidūrė prie valties, o Rusijos piliečiai netrukus jau buvo VSAT pareigūnų apklausiami krante.

Pirminės apklausos metu paaiškėjo, kad abu rusai neįtarė, jog apie 30 metrų atsidūrė Lietuvos vandenyse. Jie valstybės sieną tikino pažeidę netyčia.

Rusų valtyje VSAT pareigūnai taip pat aptiko medžioklinį šautuvą „IŽ 27" ir 24 šovinius, skirtus antims šaudyti. Ginklas ir šaudmenys buvo laikomi specialiuose dėkluose.

Išsiaiškinta, kad šautuvą užsieniečiai turėjo teisėtai - 45-erių metų Rusijos pilietis pateikė visus privalomus ginklo ir amunicijos dokumentus.

VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną dėl valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo. Abu Rusijos piliečiai dviem paroms uždaryti į areštinę. Pirmadienį juos ketinama atvesdinti į Šilutės rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama rusų byla.


Šiame straipsnyje: kriminalaiLietuvos vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių