„Žuvėdra“ kelia sparnus į pasaulio čempionatą

Šiandien Klaipėdos universiteto sportinių šokių klubas (toliau SŠK) „Žuvėdra“ išvyksta į Lotynų Amerikos šokių ansamblių pasaulio čempionatą - 2009, kuris įvyks šių metų gruodžio 5 dieną Vokietijos mieste - Bremene. 

Pasak „Žuvėdros“ trenerio Romaldo Idzelevičiaus, pirmenybėms buvo rengiamasi pakankamai sudėtingomis sąlygomis, nes dauguma šokėjų nuo spalio mėn. pabaigos sirgo įvairiomis peršalimo, virusinėmis ligomis, todėl repeticijos negalėjo vykti įprastu ritmu. Tik paskutines dvi lapkričio savaites visi šokėjai rinkosi į pasiruošimo treniruotes du kartus per dieną.

„Pastarąsias dvi savaites kiekvieną repeticiją šokėjus, kaip mažus vaikus vis skaičiuodavome ir jei kuris truputį vėluodavo iš karto nerimas surakindavo, nes tvyranti psichologinė įtampa aplinkoje dėl gripo pandemijos vertė nerimauti ir mus“, - apie nuotaikas prieš išvykimą kalbėjo treneris Romaldas Idzelevičius.

Deja, ansambliui visiškai išvengti nemalonumų nepavyko. Iš antrosios komandos viena iš šokėjų paguldyta į ligoninę. „Svarbu tai, jog šokėjai diagnozuotas ne kiaulių gripas, tačiau liūdna, jog profesionali šokėja kartu neišvyks su ansambliu į įvyksiančias pirmenybes“, - sakė vadovas.

Pasaulio pirmenybėse dalyvaus abi Klaipėdos sportinių šokių klubo "Žuvėdra" komandos. Komandas sudaro 34 šokėjai. Kiekviename sąstate šoka po 16 šokėjų.

Klubo vadovai mano, jog pirmoji komanda čempionate pasirodys su „James Bond“ programa paskutinį kartą, nors naujai kompozicijai, kuri turėtų pakeisti „James Bond“ programą dar nėra sukurta galutinė muzikos oranžuotė, todėl drąsiai teigti, jog „James Bond“ programa nebus daugiau šokama negalima. Antroji komanda šoks „Brazil“ programą.

„Šokių programos yra keičiamos kas dvejus metus  - po to, kai jos yra atliekamos dviejuose Europos ir pasaulio čempionatuose. Kadangi pastarasis pasaulio čempionatas jau yra antrasis, o dviejuose Europos čempionatuose jau yra sudalyvauta, turime kurti naują kompoziciją ir atsisveikinti su pastarosiomis programomis“, - pasakojo R.Idzelevičius.

Anot vadovų, ypatingai gaila atsisveikinti su „James Bond“ kompozicija, nes ją atlikti patinka patiems šokėjams ir ją itin teigiamai priima žiūrovai.

2009 m. pasaulio pirmenybėse dalyvaus 19 ansamblių iš Anglijos, Austrijos, Vokietijos, Lenkijos, Čekijos, Rusijos, Olandijos, Vengrijos, Serbijos ir kitų valstybių. Šiam čempionatui dauguma valstybių pristatys po dvi šokėjų komandas.

Šiuo metu „Žuvėdra“ yra jau septynių Europos ir šešių pasaulio aukso medalių laimėtoja. 

"Žuvėdros" programa "James Bond":

 

"Žuvėdros" programa "Brasil":

 

Trumpa istorija 

SŠK „Žuvėdra“ pradėjo formuotis dar 1965 metais, kuomet Lietuvoje pramoginiai šokiai nebuvo masinis reiškinys, tačiau uostamiestyje buvo šiais šokiais susižavėjusių žmonių. Ir vieni jų - Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai, dideli šių šokių entuziastai bei propaguotojai.

Šiandien SŠK „Žuvėdra“ yra septynių Europos ir šešių pasaulio aukso medalių nugalėtoja bei vienija daugiau negu 200 šokėjų įvairiose amžiaus grupėse, t.y. visus juos suburdama bendram, vieningam sportiniam šokiui.


Šiame straipsnyje: Žuvėdra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių