VTB dvikova: „Neptūnas“ neatsilaikė prieš „Žalgirį“

Penkerių rungtynių išvykose seriją Kauno „Žalgiris“ pradėjo lengva pergale. VTB Vieningoje lygoje sekmadienį žalgiriečiai sutriuškino Klaipėdos „Neptūno“ komandą 90:62 (23:18, 26:14, 20:12, 21:18). Tai buvo ketvirtoji Kauno ekipos pergalė VTB Vieningoje lygoje ir dešimtoji oficialiose šio sezono varžybose.

Rungtynių pradžioje „Žalgirio“ aukštaūgiai tiesiog dominavo varžovų baudos aikštelėje. Jeffas Foote‘as pelnė pirmuosius 4 taškus ir dar bloku pavaišino Martyną Andriuškevičių, o Kšištofas Lavrinovičius atkovojo 3 kamuolius puolime, du iš jų paversdamas lengvais taškais (8:8). Prasiveržimą sėkmingai užbaigė ir Ibrahimas Jaaberas, dar kartą lygindamas rezultatą – 10:10. Aikštelėje pasirodęs Darjušas Lavrinovičius taip pat iškart atkovojo kamuolį puolime ir dėjimu užbaigė ataką. Dar gražesnį dėjimą po poros minučių atliko Tremmellas Dardenas, sulaukęs perdavimo „žemė-oras“ iš Oliverio Lafayette‘o.

Gražų perdavimą atliko ir D.Lavrinovičius, o ketvirtuoju savo tašku jį pavertė Rimantas Kaukėnas (18:13). Žalgiriečiai įjungė dar aukštesnę pavarą gynyboje, spausdami perėmė porą kamuolių, O.Lafayette‘as su T.Dardenu surinko 5 taškus ir tik šeimininkų tritaškis su sirena sumažino „Žalgirio“ pranašumą iki 23:18.

Antrojo kėlinio pradžioje skirtumas greitai pasiekė dviženklę ribą, kai O.Lafayette‘as smeigė tolimą metimą, o R.Kaukėnas įmetė mindamas tritaškio liniją (28:18). Netrukus iš toli pataikė ir T.Dardenas, kamuolį perėmė O.Lafayette‘as ir pelnydamas lengvus taškus privertė „Neptūną“ prašyti minutės pertraukėlės – 33:20. Po trijų minučių tylos puolime Adas Juškevičius atliko tikslų perdavimą J.Foote‘ui – 35:23. Persvarą dar labiau didino Marko Popovičiaus ir K.Lavrinovičiaus tritaškiai – 41:25.

Netrukus Vytenis Lipkevičius ir I.Jaaberas apsikeitė rezultatyviais perdavimais vienas kitam, o pastarasis dar ir atėmė kamuolį iš Deivido Gailiaus – 47:27. Martynas Mažeika sugebėjo pelnyti 5 taškus iš eilės, tačiau K.Lavrinovičius atsikovojo ketvirtąjį kamuolį puolime ir taikliais baudų metimais užbaigė antrąjį kėlinį – 49:32.

Nors žalgiriečiams prireikė pustrečios minutės pelnyti pirmuosius taškus trečiajame kėlinyje, tai padarius spurtuota 10:0. Iš pradžių pasižymėjo O.Lafayette‘as, po to D.Lavrinovičius surinko 4 taškus ir dar perdavė kamuolį R.Kaukėnui, o Mario Delašas atkovojo eilinį kamuolį puolime ir pelnė taškus – 59:34. Kiek vėliau Darjušas tam pačiam M.Delašui atliko rezultatyvų perdavimą, o brolį pakeitęs Kšištofas perdavė kamuolį R.Kaukėnui (64:38). Trečiajam kėliniui artėjant į pabaigą tris baudas įmetė I.Jaaberas, tritaškį pataikė K.Lavrinovičius ir „Žalgiris“ pirmavo 69:44.

K.Lavrinovičius tęsė puikų pasirodymą ir prasidėjus ketvirtajam kėliniui. Brolis įdėjo po M.Popovičiaus perdavimo ir kitoje atakoje sumetė baudas – 73:47. Tuomet žalgiriečiai kiek atsipalaidavo ir suklydo net keturis kartus iš eilės. „Neptūnas“ pelnė 8 taškus be atsako ir privertė „Žalgirio“ vyr. trenerį Joaną Plazą iš karto pakeisti visą komandos penketą – 73:55. Iš sąstingio žalgiriečius išjudino R.Kaukėno taiklios baudos ir ketvirtąjį kamuolį puolime atkovojusio J.Foote‘o dėjimas – 77:57.

Po minutės pertraukėlės tritaškį pataikė O.Lafayette‘as, R.Kaukėnas juvelyriškai iškišo perdavimą J.Foote‘o dėjimui, o kamuolį perėmęs O.Lafayette‘as sumetė baudas – 84:57. Paskutinėmis mačo minutėmis J.Foote‘as atliko rezultatyvų perdavimą, kurį išpildė M.Delašas, bei kamuolį perėmė T.Dardenas lengvai pelnė dar du taškus – „Žalgiris“ iškovojo pergalę rezultatu 90:62.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 16 (5 atk. kam.), O.Lafayette‘as 15 (3 per. kam.), R.Kaukėnas 12, J.Foote‘as 11 (7 atk. kam.), I.Jaaberas 9 (3 per. kam.), T.Dardenas 9, D.Lavrinovičius 6 (7 atk. kam.), M.Delašas 6 (7 atk. kam.), V.Lipkevičius 3 (5 atk. kam.), M.Popovičius 3, P.Jankūnas 0 (4 atk. kam.), A.juškevičius 0.

„Neptūnas“: D.Gailius 15 (6atk. kam., 5 kld.), M.Mažeika 9, M.Runkauskas 8.


Šiame straipsnyje: NeptūnasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių