Vokiečių turistus labiausiai vilioja Kuršių nerija

Berlyne baigėsi vykusi didžiausia pasaulyje tarptautinė turizmo paroda „ITB“. Lietuvos stende vokiečiai labiausiai domėjosi UNESCO saugoma Kuršių nerija.

Parodoje didelio turizmo profesionalų ir žurnalistų dėmesio sulaukė originaliu dizainu išsiskyręs Lietuvos stendas. Lietuvai parodoje atstovavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, Vilniaus, Kauno ir Trakų miestų savivaldybės, kelionių agentūros ir organizatoriai, viešbučiai bei Lietuvos kaimo turizmo ir Lietuvos SPA asociacijos.

Pirmą parodos dieną Lietuvos turizmo galimybės ir svarbiausi renginiai buvo pristatyti spaudos konferencijoje. Užsienio žiniasklaidos atstovai domėjosi, kokie pagrindiniai renginiai šiais metais vyks didžiausiuose Lietuvos miestuose ir pajūrio kurortuose, kaip Lietuva ruošiasi 2011-aisiais metais vyksiančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui.

„Vokietijos turizmo profesionalai ir keliautojai vis geriau žino mūsų šalį. Dauguma stende apsilankusių turizmo profesionalų ir potencialių keliautojų teiravosi labai konkrečių dalykų apie Lietuvą, o ypatingai apie Kuršių neriją, Vilnių, Kauną, Trakus. Vokietijos keliautojus taip pat domina dviračių turizmas, kelionės kemperiais. Stende jiems buvo suteikiama išsami informacija vokiečių kalba, buvo dalinami specialūs leidiniai. Manome, kad sėkmingas Lietuvos prisistatymas parodoje turės įtakos ne tik garsinant Lietuvos, kaip turistams patrauklios šalies, vardą, bet ir didinant turistų srautus iš Vokietijos“, - pasakojo Valstybinio turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas.

Vokietijos žiniasklaidos atstovus ir turistus ypatingai sudomino naujiena apie atnaujintus skrydžius iš Vokietijos į Lietuvą. Užsienio žurnalistai akcentavo, kad tiesioginiai skrydžiai iš Berlyno, Frankfurto, Hamburgo, Brėmeno ir Diuseldorfo paskatins Vokietijos turistus aplankyti Lietuvą. Žurnalistai taip pat pabrėžė, kad atstumas tarp Lietuvos ir Vokietijos yra labai nedidelis, o kelionė trunka vos pora valandų.

Vokietija yra viena iš prioritetinių Lietuvos rinkų. Pernai Vokietijos turistai sudarė beveik 15 procentų visų Lietuvos apgyvendinimo įstaigose apsistojusių svečių. Vokietijos turistai pirmauja pagal praleidžiamų nakvynių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose skaičių.


Šiame straipsnyje: Kuršių nerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių