Vokiečių turistai sekė karalienės Luizos pėdomis

Klaipėdoje viešėjo „Urania“ draugijos nariai iš Berlyno ir Potsdamo. Pagrindinis vokiečių turistų ekskursijos objektas buvo Tauralaukis, kurį taip mėgo viena įtakingiausių Europos monarchių - Prūsijos karalienė Luiza.

Kaip byloja istorija, ji beveik kasdien lankydavosi Tauralaukyje, grožėdavosi  įspūdingais šių vietų gamtovaizdžiais. Vakarais parko pavėsinėje  karalienė su šeima mėgdavo gerti arbatą arba tiesiog sėdėti po ąžuolais, maudytis Danės upėje. O ir vėliau , kai Memelyje lankydavosi karalius Vilhelmas III ir jo sūnus  princas Friedrichas bei  kiti  Prūsijos dvaro didikai, būtinai buvo vykstama ir į Tauralaukį.

Nuo  XIX a.  kairysis upės krantas buvo viena mėgstamiausių miestiečių iškylų vietų, į kurią ekskursantus plukdydavo laiveliai.

„Labai gaila, kad per paskutinius 20 metų į šį istorinį parką niekas nebuvo atkreipęs dėmesį, niekam jis nerūpėjo. Ačiū Dievui, ledai pajudėjo. Prieš  atvykstant  vokiečių turistams, savivaldybė paruošė priėjimą prie piliakalnio bei legendinio Velnio akmens“, - teigė gidė Dalia Novotny.


Šiame straipsnyje: karalienė Luizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių