Visą gruodį Teatro aikštėje – kalėdinė mugė

Nors praėjusiais metais Teatro aikštėje veikusi, garsiai išreklamuota kalėdinė mugė patyrė visišką fiasko, idėjos ją surengti neatsisakoma ir šiemet. Be to, tikimasi, kad ji bus labiau vykusi.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“, kuriai pavesta organizuoti kalėdinę mugę, laikinosios vadovės Galinos Liniovos teigimu, prekeiviai jau dabar domisi galimybę prekiauti kalėdinėje mugėje.

Numatyta, kad ji vyks visą gruodį Teatro aikštėje. Joje bus pastatyti aštuoni nameliai, padabinti girliandomis, iš jų prekiaus amatininkai, tautodailininkai, konditeriai.

Siekiama, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai kalėdinėje mugėje galėtų įsigyti tradicinių šventiškų konditerijos gaminių, įvairių suvenyrų.

„Aišku, reikia pripažinti, kad praėjusiais metais muge nebuvo itin pavykusi, nes nesudomino prekeivių. Šiemet jų patys ieškome, skambiname, kviečiame dalyvauti“, - teigė G.Liniova.

Jos žodžiais, šiuo metu jau yra užsiregistravę trys žmonės, kurie norėtų prekiauti visą mugęs laikotarpį – nuo gruodžio 1 iki 31 dienos.

Kiti kol kas svarsto tik apie kelių dienų prekybą. „Susidomėjimas iš prekeivių yra didesnis nei pernai, tad tikimės, jog ir mugė bus sėkmingesnė“, - vylėsi pašnekovė.

Kalėdinėje mugėje prekiausiantys žmonės bus atleisti ir nuo vietinės rinkliavos. Skaičiuojama, jog dėl šios priežasties į Klaipėdos biudžetą nebus surinkta apie 19 tūkst. litų.

Kalėdinė mugė uostamiestyje prasidės pagrindinės miesto šventinės eglės įžiebimo švente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
ne teatro aikstei reikia muge daryt ,o atgimimo aikstei ir sutrauksit daugiau zmoniu,nors karta pagalvokit su galvom ,o ne su uzpa.........

teklė

teklė portretas
vargšai klaipėdos renginių organizatoriai, toliau mugės jų fantazija nenuneša. Kas "genealių" idėjų autoriai?

jo

jo portretas
Atsirado norinciu, nes orai tam palankus. Pasnigs ir vel bus tuscia, salta, nyku.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių