Vilniuje – netikėta KU pergalė

Sostinėje vietos pedagoginis universitetas (VPU) netikėtai rezultatu 90:96 (32:14, 19:25, 25:26, 14:31) nusileido Klaipėdos universitetui (KU).

Susitikimo pradžia negausiai susirinkusiems žiūrovams žadėjo gražų reginį. Jau pačią pirmą minutę abi komandos apsikeitė taikliais tolimais metimais, kai į sostinės snaiperio J.Sinicos tritaškį sėkmingai atsakė M.Valaitis. Netrukus prasideda ir būsimųjų pedagogų spurtas, kai per pirmas keturias rungtynių minutes „Lietuvos ryto" gynėjas S.Babrauskas pelno net 10 taškų.

Sunerimęs dėl labai nesėkmingos rungtynių pradžios Klaipėdos ekipos strategas M.Mockus nieko nelaukdamas prašo minutės pertraukėlės. Tačiau padėtis aikštelėje nė kiek nesikeičia. Sostinės komandos aukštaūgiai be didesnio vargo atkovoja kamuolius tiek po savo, tiek ir po varžovų krepšiu. Nuo atsarginių suolelio pakilęs uostamiesčio centro puolėjas R.Trakimas pagaliau sugeba kiek stabilizuoti beviltišką atsilikimą kovojant dėl atšokusių kamuolių.

Tačiau tokiu būdu dar labiau atsiveria erdvės atakuoti iš toli, ką sėkmingai jau trečią kartą per kėlinuką padaro Stepas. D.Gailiaus dėjimas tik nežymiai sušvelnina milžinišką vilniečių pranašumą, kuris po pirmojo ketvirčio daugiau, nei akivaizdus - 32:14. Jei rungtynių pradžioje atrodė, jog klaipėdiečiai atvyko visiškai nenusiteikę kovoti dėl pergalės, tai antrajame jau pirmosios minutės bylojo ką kita. Keletas veržlių atakų, pora staigių metimų ir laimėję atkarpą 7:3 KU studentai kiek priartėja - 35:21. Nieko keista, jog po įspūdingo pirmojo kėlinuko aikštės šeimininkai gerokai atsipalaidavo, todėl ir klaipėdiečiai pradėjo aikštelėje jaustis daug laisviau. Kėlinuko viduryje skirtumas aptirpo iki 11-os taškų, bet padėtį ir vėl atitaisė vilniečių „LKL desantas".

Netrukus seka įspūdingas J.Jurgo dėjimas iš viršaus, sulaukiantis žiūrovų ovacijų. Kartu su atsipalaidavimu atsirado ir skubotos atakos, o jų rezultatas - iki 6 taškų sumažėjusi būsimųjų pedagogų persvara. Vis dėlto po minutės pertraukėlės trenerio A.Šato auklėtiniai vėl susikaupė ir komandoms išėjus pailsėti 51:39 pirmauja aikštelės šeimininkai VPU studentai. Rezultatyviausiai šeimininkų gretose rungtyniavo 18 taškų pelnęs S.Babrauskas, na o svečių ekipai 12 taškų įmetė M.Virbalas.

Pertraukos metu žiūrovus nudžiugino atvykusios merginos, kurios nemokamai vaišino energetiniu gėrimu. Tiesa, sportininkams jo paragauti neteko, tačiau ir be jo klaipėdiečiai įjungė dar didesnę pavarą. Keturis taškus be atsako pelno M.Mažeika, jam sėkmingai talkina ir S.Galdikas. V.Chodosovskis taikliu dvitaškiu metimu pašokdina visą saviškių atsarginių suolelį ir vieni iš lygos lyderių tampa pasiekiami keliomis sėkmingomis atakomis - 55:49.

Vilniečių gretose pirmą kartą rungtynėse pasirodo A.Lukauskis. Jis aikštelėje užveda draugus ir skirtumas vėl padidėja - 62:51. J.Jurgo jau ne pirmą kartą pataiko aidint atakai skirto laiko sirenai, taip tik dar labiau priversdamas svečius skubėti. Pagaliau sėkmingai sužaidžia ir A.Lukauskis, greitos atakos metu pelnydamas dvitaškį su pražanga. Prieš lemiamą kėlinuką švieslentėje 76:65 VPU naudai.

Ketvirtoji rungtynių dalis ir vėl analogiška trečiosios pradžiai, tik šįkart uostamiesčio studentai spurtuoja dar labiau, kai po D.Gailiaus įspūdingo dėjimo nenusileidus ant žemės jau tik 76:73. Sostinės ekipos tvirtovei iškilo labai rimta grėsmė, o pralaimėta atkarpa 0:14 priverčia vilniečių trenerį pagaliau paprašyti minutinės pertraukėlės. Pirmą kartą rungtynėse į priekį 79:76 išsiveržia klaipėdiečiai.

„Tuščią" penkių minučių šeimininkų atkarpą nutraukia K.Gaška, tačiau kiti vilniečiai ir toliau snaudžia. Deficitui išaugus iki penkių taškų S.Babrauskas prameta abi baudas. Itin chaotišką žaidimą laikinai pristabdo A.Šato paprašyta minutės pertraukėlė po M.Virbalo dėjimo. Likus žaisti tris minutes 80:87 KU naudai ir netikėtumas atrodo pasiekiamas ranka. Vienintelė VPU komandos galimybė išsigelbėti - didelis svečių pražangų skaičius. Beviltišką padėtį dar kartą bando gelbėti K.Gaška, tačiau skirtumas nemažėja.

Finalinė rungtynių sirena skelbia kiek netikėtą uostamiesčio krepšininkų triumfą 96:90. Dėl pralaimėjimo vilniečiai gali kaltinti tik patys save. Šį kartą Klaipėdos studentai įrodo senai žinomą tiesą - jog pralaimėtas pirmasis kėlinukas, tai tik mūšis, o ne karas. O šiandien mūšio lauke buvo stipresni svečiai.

"Dėl pralaimėjimo kažką kaltinti būtų nelogiška. Mūsų lyderiai pavargo, o atsarginių žaidėjų indėlis nebuvo toks, kad galėtume išsaugoti pranašumą. Kai varžovai pradėjo žaisti itin greitai, mes jau buvome pavargę. Rungtynių arbitrai leido aštrią fizinę kovą, kurią pralaimėjome" - po rungtynių tvirtino VPU vyr. treneris A.Šatas.

„Visų pirma norėčiau padėkoti „Neptūno" komandos vyr. treneriui Ryčiui Vaišvilai, jog galėjome rungtyniauti stipriausios sudėties. Į rungtynes atvykome kiek pavėlavę, todėl pradžioje VPU pagalvojo, jog nesunkiai mus įveiks. Kiek vėliau pajutome žaidimo skonį, įsibėgėjome ir mūsų jau nebebuvo įmanoma sustabdyti. Jeigu šią sudėtį turėsime ir antrajame rate, galime tikrai pakovoti dėl medalių, na o jeigu ne, tai pergalių tikėtis rungtyniaujant šešiese yra nerealu" - pergale džiaugėsi  KU vyr. treneris M.Mockus.


Šiame straipsnyje: Studentų krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių