Vėžiu sergantiems vaikams - rusakalbių dovanos

Ketvirtadienį mažiesiems pacientams, sergantiems kraujo vėžiu, įteiktos už surinktus pinigus nupirktos dovanos, o ligoninės kolektyvui – laboratorijos tyrimų analizatorius.

Klaipėdos rusų bendrija "Lada" kartu su uostamiesčio Rusų mokyklų mokytojų asociacija ir "Žaliakalnio" gimnazija balandį surengė labdaros akciją "Suteikite man galimybę". Ji buvo skirta Klaipėdos krašto vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Labdaros akcijai aukojo visų uostamiesčio rusų mokyklų auklėtiniai ir pedagogai. Prie jų prisijungė ir kai kurios lietuviškos mokyklos, pavieniai asmenys.

Per mėnesį iš viso paaukota beveik šeši tūkstančiai litų. Didžioji dalis pinigų skirta analizatoriui – penki tūkst. litų.

Už likusius pinigus nupirkti pramogų ir prekybos centro "Akropolis" dovanų čekiai. Juos gavo ne tik tądien į dovanų įteikimo ceremoniją atėję mažieji ligoniai, bet ir Onkologijos skyriuje gydomi mažyliai.

Rusų mokyklų mokytojų asociacijos pirmininkas Andrej Fomin pasidžiaugė, kad į labdaros akciją aktyviai įsitraukė visi moksleiviai.

"Pajūrio" pagrindinės mokyklos auklėtiniai nustebino dosnumu – kelionei į užsienį skirtus pinigus jie paaukojo sergantiems vaikams.

Bendrijos "Lada" pirmininkė Svetlana Vasičkina patikino, kad ši labdaros akcija – ne vienkartinė. Prie jos prisidėti bus kviečiami ir kitų mokyklų bendruomenės.

Klaipėdos krašte onkohematologinėmis ligomis serga 20 vaikų. Jauniausiam ligoniui – porą metų.


Šiame straipsnyje: vaikų ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių