Verslininko žudikams paskirtos bausmės

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dviems klaipėdiečiams, nužudžiusiems sostinės verslininką.

Statybų verslu pajūryje vertęsis 31 metų vilnietis Artūras Ragauskas nužudytas netoli Klaipėdos pernai lapkričio 20-osios naktį. Koks likimas ištiko vilnietį, paaiškėjo ne iškart. Pradžioje tirtas verslininko visureigio padegimo faktas. Tik pakartotinai apžiūrėję įvykio vietą pareigūnai atokiau rado ir nužudyto vyriškio kūną.

Netruko paaiškėti, kad kaltininkai - du taksistai, 47-erių metų Nikolajus Jadovas ir 25-erių Artūras Laučiūnas. Abu vyrai anksčiau buvo teisti už žmogžudystes.
Nusikaltėliai matė, kaip verslininkas iš bankomato paėmė nemažą sumą pinigų, ir susitarė jį nužudyti. A.Ragauskui smogta peiliu į nugarą, mirties priežastis - pasmaugimas.

Tą pačią naktį žudikai bandė pasinaudoti aukos banko kortele, bet tai jiems nepavyko, nes verslininkas neišdavė banko kodo. Nusikaltėlių grobis - apie tūkstantis litų. Pareigūnai nužudyto A.Ragausko kišenėje aptiko apie 12 tūkst. litų.

Šiemet liepą pradėjusi nagrinėti šią bylą teisėjų kolegija buvo užversta N.Jadovo skundais. Jis reikalavo nušalinti prokurorą Ruslaną Ušinską, skundėsi dėl jo neva neobjektyvaus darbo bei kitų dalykų.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas N.Jadovui skyrė kalėjimą iki gyvos galvos, o A.Laučiūnui - 15 metų nelaisvės, pirmuosius penkis metus bausmę atliekant kalėjime.

Ir N.Jadovas, ir A.Laučiūnas kartą jau teisti už žmogžudystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių