Varžybose dėl 3-osios vietos – „Lemminkainen“ sėkmė

"Lemminkainen" krepšininkės, penktadienį Klaipėdoje trečią kartą nugalėjusios Kauno "LKKA-Aistes" 69:38, iškovojo Lietuvos vicečempionių vardą.

Nors klaipėdietės ir kaunietės Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate varžėsi dėl 3-osios vietos, tačiau poros laimėtojoms atiteks vertingesni žetonai. Mat didžiajame finale su Vilniaus „Teo“ varžosi į LMKL čempionatą svečių teisėmis priimta „Cesis“ ekipa iš Latvijos.

Vakar "LKKA-Aisčių" žaidėjos siekė sugadinti šventę gausiai susirinkusiems žiūrovams. Pabėgusios į priekį 9:2, jos gana ilgai pirmavo. Tačiau 4-ąją antrojo kėlinio minutę, po Marinos Solopovos tritaškio, viešnios buvo ne tik pavytos, bet ir aplenktos - 17:16.

Po didžiosios pertraukos „Lemminkainen“ panaudota „mirtinos“ gynybos taktika supančiojo varžoves. Kaunietės per du kėlinius pelniusios 11 taškų, buvo bejėgės sustabdyti lyg ant sparnų rungtyniavusias klaipėdietes, kurios artimiausiu metu pasidabins sidabro medaliais.

Mūsų ekipos vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė neslėpė džiaugsmo: „Malonu, kad sėkmingai baigėme ilgą ir sunkų sezoną, iškovojome medalius Lietuvos ir Baltijos lygų čempionatuose“.

Pirmosiose rungtynėse klaipėdietės išplėšė pergalę po trijų pratęsimų - 79:71, antrąjį susitikimą Kaune uostamiesčio ekipa laimėjo be vargo 67:50.

Rungtynių statistika

"Lemminkainen" - "LKKA-Aistės" 69:38 (12:16, 18:11, 16:7, 23:4). M.Solopova 25, R.Milieškienė 15, I.Raugaitė, R.Margevičiūtė - po 6/J.Marmienė 8, K.Balčiūnaitė, I.Masiulienė - po 6.


Šiame straipsnyje: Lemminkainen

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių