Vandalai vėl suniokojo šiukšliadėžes

Ne praėjo nė dviejų mėnesių, kai miesto valdžia ant dalies Tiltų ir Turgaus gatvėse esančių vandalų suniokotų šiukšlių dėžių uždėjo naujus dangčius, o jie vėl suniokoti.

Daugiau nei tris tūkstančius litų kainavusios šiukšliadėžės minėtose gatvėse pastatytos prieš dvejus metus. Tiltų gatvėje jų padėta 17, Turgaus – 11.

Tačiau šiukšliadėžes netrukus suniokojo vandalai. Sulankstė jų korpusus, nuplėšė ir sudaužė dangčius. Visiškai suniokotos buvo dvi šiukšliadėžės.

Gegužės viduryje ant septynių šiukšliadėžių buvo uždėti nauji dangčiai, kurių vieno vertė 500 litų. Pastatytos ir dvi naujos, kurios buvo laikomos sandėlyje.

Praėjo daugiau nei pusantro mėnesio, o beveik visos šiukšliadėžės vėl be dangčių. Vandalai jo nenuplėšė tik nuo vienos, esančios Turgaus gatvėje.

„Baisu, kai suskaičiavome. Per dvejus metus buvo uždėta per trisdešimt dangčių, o iš jų liko tik vienas. Nebežinome, ką daryti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovo teigimu, dėti naujus brangius dangčius ant šiukšliadėžių nėra prasmės. Jie vėl bus suniokoti.

„Yra tikimybė, kad ir likusias šiukšliadėžes suniokos. Naujų statyti neapsimoka. Teks dėti betonines“, – tvirtino L.Dūda.

Vaizdo stebėjimo kameros yra užfiksavusios, kaip du jaunuoliai paryčiais pribėga prie šiukšliadėžės, atidaro dangtį ir pabėga. Bandoma išsiaiškinti jų tapatybes.


Šiame straipsnyje: šiukšliadėžės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių