Vakarų Lietuvoje – karštis ant ledo

Trečiadienio vakarą dvejomis rungtynėmis startavo IV Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame kaip ir praėjusiais metais, varžysis 9 komandos.

Pirmieji į kovą Žemaitijoje stojo Šiaulių ir Mažeikių ledo ritulininkai. Šiaulių „Ledo linijos“ komanda namų aikštelėje jautėsi gerokai patogiau, juolab, kad Mažeikiuose esanti ledo arena yra gerokai mažesnė ir joje žaidžiama keturi prieš keturis. Tad šiauliečiai greit įvarčiais pavertė savo pranašumą ir išsiveržė į priekį.

Rungtynių pabaigoje „Ledo linija“ pirmavo 4:1, tačiau paskutiniąją minutę į aikštelę grįžo intriga. Mažeikių „Lederos“ komandos žaidėjai kovojo iki paskutinio teisėjo švilpuko ir vos nesukūrė nedidelės sensacijos. Mažeikiškiai per paskutiniąją minutę dukart pasiuntė ritulį į varžovų vartus, sušvelnino skirtumą iki minimumo ir tik teisėjo švilpukas, skelbiantis rungtynių pabaigą, išgelbėjo Šiaulių komandą. 4:3 pergalę šventė Šiaulių ekipa.

Antrose pirmojo turo rungtynėse Klaipėdoje susitiko Plungės ledo ritulio klubo ir Klaipėdos „Skato 95“ komandos. Plungės ekipos veteranai turėjo gerokai pavargti prieš jaunuosius ledo ritulininkus, kurie pasistiprino savo treneriais. Pirmieji į priekį išsiveržė plungiškiai, tačiau netrukus priekyje buvo 1995 metais gimę ir jaunesni „Skato“ ledo ritulininkai.

Tik pačioje rungtynių pabaigoje Plungės ekipa sugebėjo pelnyti lemiamą įvartį ir taip šventė pergalę rezultatu 4:3.

Ketvirtadienio vakarą Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionate į kovą stos Klaipėdos „Kirų“ ir čempionės titulą ginančios „Sadvitos“ komandos.  Be šių ekipų, čempionate dar varžysis Kretingos „Grifai“, Gargždų „Ledžinga“, ir Telšių „Lokiai“. Čempionate komandos sužais vieną ratą, po kurio ekipos pasidalins į dvi grupes ir su pirmajame rate iškovotais taškais kovos dėl 1 - 4 ir 5 - 9 vietų. Vakarų Lietuvos ledo ritulio čempionato nugalėtojas paaiškės kitų metų balandžio mėnesį.


Šiame straipsnyje: ledo ritulys klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių