„Vakarų laivų gamykloje“ – atvirų durų diena

Gegužė ir birželis „Vakarų laivų gamykloje“ skelbiami „atvirų durų“ mėnesiais.

Panašius renginius turi ir kitos uosto įmonės. Atvirų durų dienas kasmet rengia Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos jūrų krovinių komapnija „Bega“, „Klaipėdos Smeltė“. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija turi tradiciją klaipėdiečius ir miesto svečius nemokamai plukdyti po uostą apžvalgos laivu.

Gegužę ir birželį „Vakarų laivų gamykloje“ lankysis Klaipėdos miesto ir rajono vidurinių mokyklų 9-12 klasių moksleiviai, profesinių ir aukštųjų mokyklų studentai.

Ekskursijų metu jiems bus pristatoma, kai remontuojami ir statomi laivai. Moksleiviai bus  susipažinti su sudėtingais ir labai įdomiais jų vykdymo etapais, apžiūrės specializuotus krovos terminalus, gaminamas sudėtingas metalo konstrukcijas naudojant pažangias technologijas, išgirs pasakojimą apie įmonės istoriją, stambiausius projektus bei išvysti sukauptą vaizdo medžiagą.

„Atvirų durų“ projektas vykdomas įmonės iniciatyva jau trečius metus iš eilės.

Gegužės 20 d. „Vakarų laivų gamykla“ dalyvaus ir „Jaunojo kolegos“ projekte, kuris šiemet Lietuvoje vyks jau ketvirtą kartą. Beveik 1000 abiturientų lankysis įvairiose verslo įmonėse visoje Lietuvoje, pusdieniui taps įmonių vadovų ir darbuotojų jaunaisiais kolegomis: stebės jų darbą, stengsis perprasti darbo kasdienybę.

Klaipėdoje mokinius pasikvies kelios uosto kompanijos, viena iš jų - „Vakarų laivų gamykla“. Ši  įmonių grupė yra didžiausias Klaipėdos miesto darbdavys. Supažindinant jaunimą su laivų statybos ir laivų remonto subtilybėmis siekiama populiarinanti unikalią Lietuvoje pramonės šaką.


Šiame straipsnyje: Vakarų laivų gamyklaVLG

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių