Vaikų paroda „EkoMenas“ keliauja į Daniją

Vaikų kūrybinei fantazijai nėra ribų. Tuo įsitikins ir Danijos sostinės Kopenhagos gyventojai. Jų mieste š.m. rugsėjo 12 d. atidaroma Klaipėdos regiono moksleivių paroda „EkoMenas", kuri pernai sulaukė didelio susidomėjimo Klaipėdoje ir Vilniuje. Paroda pristatoma Šiaurės ministrų tarybos sekretoriato galerijoje.

Pernai metais moksleiviai rinko šiukšles ir į jūros krantą išplautus daiktus, kurie tapo medžiaga originaliems kūriniams sukurti. Vadovaujami profesionalių dizainerių, jie realizavo pačias keisčiausias kūrybines idėjas. Rasti dalykai buvo surišti, sukalti, suklijuoti ir virto buityje pritaikomais daiktais bei meno kūriniais. Kiekvienas daiktas turi vieną ar kelias funkcijas.

Šiomis kūrybinėmis dirbtuvėmis buvo siekiama pabrėžti, jog ekologiją galima susieti su menu ir taip paskatinti vaikus ir jaunimą saugoti aplinką bei neteršti jūros.

„Kartais užtenka originalios minties, kad toks gana nuobodus dalykas kaip pajūrio valymas taptų pramoga ir kūrybinių idėjų šaltiniu. Vaikai tryško fantazija ir įgyvendinti visoms idėjoms netgi pritrūko šiukšlių. Vien ko verti kūrinių pavadinimai - „Hipių dviratis" ar „Meilės šaškės", - dirbtuvių rezultatus komentavo vienas iš su vaikais dirbusių dizainerių Anatolijus Klemencovas.

Iš viso kūrybinėse dirbtuvėse dirbo beveik 70 vaikų iš Klaipėdos, Salantų ir Kretingos mokyklų. Jiems talkino ir profesine patirtimi dalinosi dizaineriai Saulius Bertulis, Anatolijus Klemencovas, Virgilijus Bizauskas ir Dmitrijus Jefremovas.

Dirbtuvės ir paroda „EkoMenas" yra renginių ciklo „Bendri krantai" dalis. Šis projektas 2007 m. gegužės mėnesį Klaipėdos mieste ir apskrityje pristatė įvairius nemokamus pramoginius, pažintinius ir edukacinius renginius apie Baltijos jūrą.

Paroda Šiaurės ministrų tarybos sekretoriato galerijoje veiks iki š.m. spalio 3 d., įėjimas nemokamas.

Parodą „EkoMenas" Kopenhagoje pristato Šiaurės ministrų tarybos biuras, bendradarbiaudamas su Lietuvos ambasada Danijoje, Lietuvos Kultūros ministerija ir „Norden i Fokus" centru Kopenhagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių