Vaikinas nužudė buvusios draugės tėvą

Blyškaus veido, plikai skustas vaikinas, su ant pakaušio ištatuiruota saule ir svastika joje, Klaipėdos apygardos teismo teisėjams šiandien negalėjo įtikinamai paaiškinti, kodėl nužudė buvusios draugės tėvą.

Kūną surišo lipnia juosta

Pernai sausio 27-osios rytą Televizijos ir radijo centre nesulaukę į darbą ateinančio 61 metų specialisto Kazimiero Čiurlio bendradarbiai nusprendė jo paieškoti namuose. Kretingos gatvės 47 name jų laukė kraupus netikėtumas - tvarkingas našlys bute rastas negyvas. Jis buvo nudurtas trimis peilio smūgiais.

Mirusiojo kojos iki juosmens buvo supančiotos lipnia juosta. Matyt, žudikas planavo atsikratyti lavonu.

Bute buvo paruošti išnešti vertingiausi daiktai - garso kolonėlės, televizorius, mikrobangų krosnelė, spausdintuvas, kompiuteris ir kiti daiktai. Vėliau kaltininkas pasakojo pamanęs, kad vienas šių vertybių neišneš, o draugų painioti į nusikaltimą nenorėjęs.

Pasigesta poros dešimčių litų, kelių mobiliojo ryšio telefonų bei banko kortelių.

Po žmogžudystės artimieji rado velionio namuose paslėptą nemenką sumą eurais. Greičiausiai žudikas apie šiuos pinigus nieko nežinojo.

Su drauge išsiskyrė piktuoju

Kitą dieną po žmogžudystės kaltininkas bandė pasinaudoti svetimomis kortelėmis, bet nieko nepešė, nes sąskaitos jau buvo užblokuotos.

Po kelių dienų policininkai sulaikė įtariamąjį - buvusį velionio dukros draugą - 22 metų Mantą Čirvinską. Nedirbantis ir nesimokantis vaikinas neneigė nužudęs žmogų. Viską aiškiai papasakojęs apie nusikaltimo aplinkybes, jis vis tik paliko kelis klausimus be atsako. Aiškaus atsakymo į juos nesulaukta ir šiandien teisme.

Rasti žudiką nebuvo paprasta. Kad kraupų nusikaltimą įvykdė M.Čirvinskas, pirmoji susiprato žuvusiojo dukra.

Prieš žmogžudystę K.Čiurlys ir jo dukra, pastaruoju metu gyvenanti Vokietijoje, sulaukė kelių keistų skambučių - skambinusysis nieko nekalbėjo. Mergina pamanė, kad jos ir tėčio telefonų numerius galėjo žinoti tik buvęs draugas, su kuriuo ji išsiskyrė bloguoju.

Mergina negalėjo pakęsti pernelyg įkyraus M.Čirvinsko kišimosi į jos asmeninį gyvenimą. Jis buvo įsilaužęs į jos pokalbių svetainę bei elektroninį paštą, laukdavo jos išeinančios iš namų.

Užsuko pakeliui prie jūros

Neneigiantis kaltės M.Čirvinskas tikino, kad žmogų nužudė dėl pinigų. Norėjo važiuoti į užsienį dirbti ir mokytis, tačiau slėgė kelių tūkstančių litų skola bankui bei draugams.

Nusikaltimo įrankiu tapo buvusios draugės jam dovanotas peilis. Nors mergina tikino niekada nedovanojusi Mantui tokios dovanos.

K.Čiurlys pažinojo žudiką ir jo nemėgo. Kodėl būtent šį žmogų žudikas pasirinko, jis atsakyti nesugebėjo.

Kaltinamasis pasakojo pernai sausio 27-ąją pernakt linksminęsis klube, grįžęs namo persirengti ir patraukęs prie jūros. Pakeliui šeštą valandą ryto užsuko į buvusios draugės namą. Ankstyvą rytą jis laiptinės elektros skydinėje paspaudė jungiklį ir išjungė elektros tiekimą į K.Čiurlio butą.

Žudikui teko kiek palaukti, kol į darbą besiruošiantis vyras išėjo į laiptų aikštelę.

Teisme liudijusi kaimynė pasakojo pabudusi prieš pusę septintos nuo garsaus bildesio, tačiau triukšmas truko tik kelias akimirkas. Paskui viskas nurimo.

Nusikaltėlis įstūmė auką į butą ir ten jį nužudė.

Skaudžiai išgyveno išsiskyrimą

Kaltinamojo tėvai pasinaudojo teise neliudyti prieš sūnų. Nebylus pasimatymas teisme jiems ir M.Čirvinskui buvo labai jaudinantis. Šeimos nariai sunkiai tvardė ašaras.

Ką pasauliui vaikinas norėjo deklaruoti iššaukiančia tatuiruote, teismui pats neaiškino, tai esąs tik jo asmeninis reikalas.

Psichiatrinės ekspertizės išvadomis, M.Čirvinskas - pakaltinamas ir gali atsakyti už savo veiksmus.

Teisėjų paklaustas apie žalingus pomėgius vaikinas neslėpė bandęs rūkyti žolę, o kartą ragavęs ir amfetaminų poveikio. Pats save jis apibūdino kaip nelinkusį į agresiją, smarkiai supykęs galėjęs tik ką nemalonaus pasakyti.

Išsiskyrimą su nužudytojo drauge, bylos duomenimis, jis išgyveno itin skaudžiai.

Teismo procesas bus tęsiamas, kai pavyks rasti labai svarbų liudytoją - kaltinamojo draugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

moteris katee

moteris katee portretas
Melas apie manta cirvinska.pusia netiesos cia parasyta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių