Vaikai iš rajono – į savo darželius

Bus ieškoma galimybių Klaipėdos rajone registruotus vaikus ugdyti rajono darželiuose - taip buvo sutarta Klaipėdos rajono ir miesto merų susitikime. Tik nesant kitos išeities vaikai būtų siunčiami į miesto darželius.

Leisti Klaipėdos rajone registruotus vaikus į uostamiesčio darželius rajono savivaldybei kainuotų iki pusės milijono litų per metus. Tačiau rajono savivaldybės atstovai suinteresuoti ne mokėti kitai savivaldybei už jų vaikų ugdymą, o rasti savo rajone pakankamai vietų darželiuose visiems mažamečiams.

Tėvai negalėtų pasirinkti norimo darželio - jei vietų būtų rajoniniuose darželiuose, tai vaikai ir eitų į juos. Vaikai iš tų gyvenviečių, kuriose nėra priešmokyklinio ugdymo įstaigų, būtų siunčiami į miesto darželius. Tačiau siųstų pati savivaldybė.

Penktadienį vykusiame susitikime buvo sutarta, jog šis klausimas bus svarstomas ir Klaipėdos rajono taryboje.

Vienam vaikui ugdymo paslauga per mėnesį kainuoja iki 500 litų. Iki metų pradžios miesto darželius lankiusiems rajono vaikams niekas nesikeis - jie ir toliau bus miesto darželių auklėtiniai, jų ugdymo išlaidas padengs miesto savivaldybė.

Didžiausio ažiotažo dėl šio klausimo laukiama nuo rugsėjo, kuomet prasidės nauji mokslo metai.

Šiuo metu uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko beveik 500 vaikų iš kitų miestų ir rajonų.


Šiame straipsnyje: darželiairajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių