Užgavėnių persirengėliai vijo žiemą

Užgavėnės Klaipėdoje kasmet - vis tautiškesnės. Šiemet senamiesčio kiemuose žiemą varantys klaipėdiečiai ne tik valgė ant laužo keptų blynų, bet ir patys galėjo susimalti miltų bei susipjauti malkų.

Sekmadienio popietę Etnokultūros centro kiemeliuose šmaikštūs ir linksmi Kanapinis su Lašininiu ne tik galynėjosi tarpusavyje, bandydami išsiaiškinti žiema ar pavasaris artimiausiu metu nugalės, bet ir šėlo su vaikais.

Kaukėti, linksmi, išdykę mažieji klaipėdiečiai sudarė bene didesnę Užgavėnių šventėjų dalį. Šįkart jiems labiau pasisekė, nei suaugusiesiems, nes vyresnieji tik vaišinosi ir lingavo į taktą su muzikantais. Vaikai turėjo iki šiol nematytą galimybę pačiuožinėti nuo kalniuko apsižergę maišus, prikimštus šiaudų.

Ko ne kiekvienas užsukęs į šurmulingus Užgavėnių patiekalais kvepiančius Klaipėdos senamiesčio kiemus pasijuto televizijos žvaigždėmis - besilinksminantieji buvo filmuojami ir kalbinami įspūdingo persirengėlio - televizijos operatoriaus.

Tie, kas nespėjo pasigaminti kaukės, ją galėjo įsigyti čia pat.

Lyg žirniai Užgavėnių šiupinyje linksmi klaipėdiečiai malėsi kiemeliuose, tikėdami, kad Kanapinis ir šiemet nugalės Lašininį ir jo gausiai barstomi ant galvų grūdai reiškia artėjančio pavasario šviesą, vasaros šilumą ir rudens gausą.


Šiame straipsnyje: Užgav

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių