Už piktnaudžiavimą tarnyba A.Čiunkai - bauda

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Sigito Jasevičiaus supaprastinto proceso tvarka baigtos bylos dėl pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba sulaukė teismo baudžiamųjų įsakymų.

Jurbarko rajono vyriausioji architektė nuteista už tai, kad neteisėtai išdavė statybos leidimą, kurio pagrindu buvo pradėta ir baigta prekybos, paslaugų ir pramogų objekto statyba, nepanaikinus tam tikrų projekto techninių sąlygų pažeidimų. Už piktnaudžiavimą tarnyba valdininkei skirta 2080 litų bauda.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Palangos miesto agentūros vedėjas Antanas Čiunka nuteistas už tai, kad nefiksavo tam tikrų pažeidimų, priduodant naudoti viešbučių kompleksą, o už statinio pripažinimo tinkamu naudoti akto pasirašymą paėmė 200 nominalo (200 litų vertės) kuponą. Juo galima atsiskaityti minėtame viešbučių komplekse už paslaugas. Pareigūnui teismas už piktnaudžiavimą tarnyba skyrė 1560 litų dydžio baudą.

Abu Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnų atlikti ikiteisminiai tyrimai buvo baigti supaprastinto proceso tvarka, prokurorui surašius pareiškimus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju  įsakymu. 

„Viena iš supaprastinto proceso baigties sąlygų yra ta, kad kaltinamasis turi sutikti su jam pareikštais kaltinimais ir už nusikalstamą veiką prokuroro siūloma skirti bauda – tada byla teisme nenagrinėjama, o bausmė paskiriama  teismo baudžiamuoju įsakymu“, – paaiškino prokuroras S.Jasevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių