Už bandymą užkrėsti AIDS - didesnė bausmė

Klaipėdos apygardos teismas nebuvo gailestingas pavydžiam meilužiui, kuris padedamas bendrininko, bandė buvusią mylimąją užkrėsti nepagydoma liga.

Kelis metus įvairių instancijų teismuose buvo nagrinėjama byla, kurioje klaipėdietis Žanas Stepanovas ir jo sėbras Ričardas Urbutis kaltinti bandę apkrėsti jauną moterį imuno deficito virusu. Tokį kerštą Ž.Stepanovas sugalvojo savo buvusiai meilužei už tai, kad ši atsisakė su juo gyventi.

Šiemet birželį pakartotinai nagrinėjęs šią bylą Klaipėdos miesto apylinkės teismas išteisino R.Urbutį, o Ž.Stepanovą pripažino kaltu. Vyras skundė nuosprendį ir bandė įrodinėti buvęs nekaltai apšmeižtas.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė ne tik neišleisti šio vyro į laisvę, bet ir skirti jam griežtesnę bausmę - pusseptintų metų nelaisvės. Ž.Stepanovas nuteistas už asmens terorizavimą, fizinio skausmo sukėlimą bei už tai, kad sukurstė bendrininką jam į areštinę perduoti narkotikų.

Nagrinėję bylą teisėjai, prokurorai, teismų sekretorės bei kiti proceso dalyviai ne kartą buvo priversti gilintis į Ž.Stepanovo šeimos gyvenimą. Kaip daiktinis įrodymas byloje buvo žiūrimas jo ir meilužės intymaus gyvenimo vaizdo įrašas. Teisme susidūrusios kaltinamojo moterys koneveikė viena kitą.


Šiame straipsnyje: bandymas užkrėsti

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių