Uostamiestyje žadama kritulių gausa

Pastarąją parą Klaipėdą krituliai aplenkė. Kelius mieste prižiūrinčios kompanijos „Specialus autotransportas“ du automobiliai dirbo kaip ir kasnakt.

Buvo barstomos įkalnės, nuokalnės, tiltai ir pagrindinės gatvės. Paryčiais, prieš vykstant klaipėdiečiams į darbus, tai buvo dar pakartota.

Naktį uostamiestyje spaudė 10 laipsnių šaltis, kuris rytą atlėgo iki 8, kai kur iki 6 laipsnių žemiau nulio. Per parą Klaipėdos gatvėse buvo išberta apie 15 tonų druskos.

“Naktį mūsų transporto priemonės dirba įprastu grafiku, dieną automobiliai prižiūri šalutines gatves, nes pagrindiniai keliai sausi ir saugūs. Tačiau labiausiai mus neramina prognozės, kurios jau šią naktį žada sniego gausą. Tačiau tam mes rengiamės iš anksto,” - teigė “Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Anot sinoptikų, jau šį vakarą, apie 20 val. uostamiestyje ims snyguriuoti ir tai tęsis iki vidurnakčio. Nuo 6 iki 10 val. ryto snigs gausiai. Kelius prižiūrinčiai kompanijai šis laikas - pats nedėkingiausias, nes tuo metu Klaipėdos gyventojai vyksta į darbus.

„Net vienuolika mūsų transporto priemonių yra paruoštos ypatingai padėčiai. Jei prognozės pasitvirtins, jos visos pajudės į gatves kovoti su užgriuvusiu sniegu. Mūsų rangovai turi dar aštuonis automobilius. Tad sulaukus ypatingos sniego gausos, mieste pasiruošę dirbti net devyniolika transporto priemonių,“ - pasakojo “Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Kelius Klaipėdoje prižiūrinti kompanija “Specialus autotransportas“ nuolat stebi kintančias prognozes bei situaciją keliuose ir tiki, jog pavyks be papildomos pagalbos susitvarkyti su sniego gausa, kad ši nesutrukdytų uostamiesčio gyventojams saugios kelionės į darbą.        


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių